Nekategorizirano

Ko ima reformirani komunist Milan Brglez presneto kratek zgodovinski spomin

Nekdanji predsednik Državnega zbora in član stranke Židanovih reformiranih komunstov, naslednice nekdanje komunistične partije Milan Brglez je na včerajšnji seji državnega zbora pri ponovni obravnavi Deklaracije o evropski zavesti in totalitarizmu dejal, da “so priča vznikanju političnih opcij, ki opravičujejo in celo poveličujejo dejanja nekdanjih nacističnih in fašističnih voditeljev. Enako neverjetno se zdi, da SDS z njimi odkrito ter s ponosom simpatizira, jih podpira in z njimi sodeluje.” 

Seveda so se na njegova nizkotna “podtikanja” ostro odzvali v največji opozicijski stranki SDS.  Njen predsednik Janez Janša je na Twitterju zapisal, da gre “za neposreden napad na vrednote EU in evropske Slovenije!” Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec pa je ob tem ugotovil, da oblastna koalicija ni sposobna podpreti civilizacijskih norm, zapisanih v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu, zato SDS obtožuje radikalnosti. Ob tem je od Milana Brgleza zahteval opravičilo za izrečene besede.

Poslanka in predlagateljica predloga deklaracije Eva Irgl je ob tem sramotnem aktu leve koalicije izpostavila, “da ji je hudo, da že 10 let v slovenskem prostoru obstajajo, ostajajo in vladajo stranke, ki preko resolucije in tudi sicer ne zmorejo obsoditi totalitarnih režimov. Hitlerjevega nacizma, Mussolinijevega fašizma, komunizma Stalina, Ceaușescuja, Honeckerja in drugih. Še zlasti, ker je slovenski narod doživel in trpel pod vsemi tremi totalitarizmi.” Proti sprejetju Deklaracije in s tem proti sprejetju evropskih civilizacijskih vrednot so orkestrirano glasovali Socialni demokrati, Stranka modernega centra, Lista Marjana Šarca, Levica in Stranka Alenke Bratušek.

Mora pa imeti Milan Brglez, ki se ponaša z akademskim nazivom s področja mednarodnih odnosov, hudo kratek zgodovinski spomin! 

23. avgust 1939: Molotov podpisuje dokument; za njim stojita Ribbentrop in Stalin

Mu je iz spomina izginil gotovo pakt med Hitlerjem in Stalinom, podpisan 23.8. 1939 v Moskvi, ki je bil tudi temelj za sprejetje “Resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu?!”

Mu je v zgodovinskem spominu zbledelo dejstvo, da je bil ADOLF HITLER deklarirani SOCIALIST, stranka, ki jo je vodil, pa se je uradno imenovala “Nacionalna SOCIALISTIČNA nemška delavska stranka” (“Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei« – NSDAP)!?

Sicer pa, za osvežitev Brglezovega zgodovinskega spomina še to: Hitlerjevo SOCIALISTIČNO ideološko poreklo  nedvoumno potrjuje tudi njegova izjava, ki se začne: “MI smo SOCIALISTI, sovražniki današnjega kapitalističnega ekonomskega sistema…”.

Toliko v vednost Milanu Brglezu, zlasti pa tudi ostalim poslancem levičarske oblastne koalicije na čelu z Mesčevimi lunatiki, ki so sovražniki “današnjega kapitalističnega ekonomskega sistema!”

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč