Nekategorizirano

Knjiga Županov boj o ozadju apokalipse Franca Kanglerja

Županov boj, je naslov knjige, napisal jo je Zoran Šarič, govori o nekdanjem državnozborskem poslancu in mariborskem županu Francu Kangler. Podnaslov več kot povedno napove vsebino knjige: zakulisje osebne in politične apokalipse Franca Kanglerja. Avtor knjige, ki ga sinoči v dvorani mariborskega Mariboxa na  predstavitvi žal nismo dočakali, ker je še vedno zaposlen na mariborski Policiji in se je javnemu nastopu odrekel v izogib dodatnih pritiskov kolegov in nadrejenih v Policiji. Pisal je namreč o policijskih konstruktih, ki so privedli do kopice kazenskih ovadb in sodnih procesov, katerih edini cilj je bil diskreditacija in tudi likvidacija (tokrat politična) Franca Kanglerja. V svojem pismu, ki so ga prevrali sinoči na predstavitvi knjige, je Zoran Šarič med drugim tudi zapisal:

“Želim predvsem, da Franc Kangler končno enkrat doživi zadoščenje z odpravo vseh krivic, ki so mu jih povzročili. Vzporedno s tem pa se zavedam, da sem z izdajo knjige sam sebe izpostavil in s tem pridobil morebiti celo nasprotnike.

Že dandanes čutim posredne in neposredne pritiske s strani določenih, ki obljubljajo, da bodo prebrali vsako besedo v knjigi, izključno z namenom, da v njej najdejo karkoli, s čemer bi me lahko kazensko ali disciplinsko preganjali. Žal jih ne zanima vsebina knjige in krivice, ki so bile povzročene Kanglerju, temveč diskreditacija avtorja.

Zaradi tega sem se odločil, da se kot avtor v javnosti in v medijih ne bom izpostavlja zaradi lastnega miru in varnosti ter miru družine, kajti vsaka beseda v živo bi pomenila dodatnih stotine odvečnih vprašanj, ki pa glede na perečo tematiko, ki jo opisujem v knjigi, ne bi vodile nikamor. Vemo pa, da je v današnjem času poenotenje mnenj z drugače mislečimi ob takšni problematiki sizifovo delo.”

Na predstavitvi, vodil jo je Franc Donko, sta sodelovala Željko Vogrin, predsednik NLS in predsednik Odbora 2015 za človekove pravice, ki je v kazenskih zadevah zoper Franca Kanglerja ugotovil 23 kršitev slovenske ustave in temeljnih človekovih pravic, ki so si jih v preiskovalnih, kazenskih in sodnih postopkih privoščili Policija, državno tožilstvo in nekateri sodniki mariborskih sodišč, in davčni svetovalec ter nekdanji direktor slovenske davčne uprave mag. Ivan Simič, ki je za Franca Kanglerja opravil osebni davčni pregled. Njegove ugotovitve so na laž postavile trditve SPD, ki je Kanglerju želelo odvzeti domnevno protipravno pridobljeno premoženje. Simič je seveda publiki postregel s Kanglerjevo davčno zgodbo, s svojimi izkušnjami, ko so ga kar dve leti kazensko preganjali, na koncu pa je procesiranje, ker so dokazi govorili njemu v prid, klavrno propadlo. Enako velja tudi pri Kanglerju, je dejal Simič. “Pri nespornih dokazih o njegovi nedolžnosti, je tožilstvo še vedno vztrajalo na njegovi domnevni krivdi.”

Zanimivo, da je bilo med nekaj deset obiskovalci sinočnje predstavitve knjige veliko novinarjev, kamer in fotoaparatov, ampak doslej na niti enem elektronskem ali digitalnem mediju, ni niti najmanjšega zapisa o dogodkuz. Še STA se ni zdelo vredeno poročati o izidu knjige Županov boj.

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč