Nekategorizirano

Kitajska grozota ob kateri te oblije kurja polt : Nad Ujguri se izvaja tehnološko najbolj dovršen genocid !!

Ugledna revija Foreign Policy je objavila motečo analizo, ki priča o obsegu zločinov, ki so jih kitajske oblasti zagrešile nad ujgurskim prebivalstvom v tej državi. Izstopata zlasti dva dogodka:

“Dva nedavna moteča dogodka bosta končno lahko ozavestila obseg in grozo zločinov, storjenih nad Ujguri, pretežno sekularno muslimansko etnično manjšino, v kitajskem Sinđangu. Eno je verodostojno poročilo, ki dokumentira sistematično sterilizacijo ujgurskih žensk. Drugo poročilo pa govori  o meji 13 ton izdelkov iz človeških las, za katere obstaja sum, da so bili prisilno odvzeti Ujgurom, pridržanim v koncentracijskih taboriščih. Oba dogodka povzročata zastrašujoče vzporednice s preteklimi grozotami drugje, prisilno sterilizacijo manjšin, invalidov in domorodcev ter sliko razstave gora las, ohranjenih v Auschwitzu, je pokazala analiza prestižne revije Foreign Policy.

Analiza poudarja, da zločini nad Ujguri v vseh pogledih ustrezajo elementom genocida:

“Konvencija o genocidu, katere podpisnica je Kitajska, genocid opredeljuje kot posebna dejanja zoper člane skupine z namenom, da se ta skupina v celoti ali delno uniči. Ta dejanja vključujejo

·         ubijanje;

·         povzročitev hude telesne ali duševne poškodbe;

·         namerno nalaganje življenjskih pogojev za fizično uničenje skupine;

·         uvedba ukrepov za preprečevanje rojstev znotraj skupine; in

·         prisilni premestitev otrok iz ene skupine v drugo.

Katera koli od teh kategorij predstavlja genocid. Neizmerni dokazi o namerni in sistematični kampanji kitajske vlade za uničenje Ujgurov očitno zadovoljujejo vsaki od teh kategorij, piše časnik.

“Foreign Policy” opozarja na zastrašujoče razmere, ki vladajo v koncentracijskih taboriščih:

“V koncentracijskih taboriščih, zaporih in tovarnah prisilnega dela na Kitajskem je bilo pridržanih več kot milijon Ujgurov. Priporniki so predmet vojaške discipline, preobrazbe misli in prisilnih izpovedi. Zlorabljeni so, mučeni, posiljeni in celo ubiti. Preživeli so poročali, da so bili izpostavljeni električnemu šoku, potešitvi žeje, ponavljajočim se udarcem, stresnim položajem in injekcijam z neznanimi snovmi. Ta množična taborišča so bila zasnovana tako, da povzročijo resno fizično, psihološko škodo in duševno zlomijo Ujgure. Vlada je ukazala, da je treba “prekiniti njihov rod, razbiti njihove korenine, pretrgati vezi, poreklo in sistemsko preprečevanje ujgurskega rojstva kaže na jasen namen izkoreninjenja Ujgurjev kot celote.

Prisilna sterilizacija žensk

Leta 2017 je Xinjiang vodil brutalno “posebno kampanjo za nadzor kršitev kontracepcije”, skupaj s posebnimi lokalnimi smernicami. Do leta 2019 je vlada načrtovala, da bo več kot 80 odstotkov žensk v rodni dobi na jugu Xinjianga izpostavljeno prisilnim intrauterinim napravam (IUD) in sterilizaciji. Cilj je doseči “nič primerov kršitev kontracepcije”. Vladni dokumenti razkrivajo državno kampanjo množične sterilizacije žensk za izvedbo več sto tisoč sterilizacij v letih 2019 in 2020. To daleč presega obseg prisilne sterilizacije na prebivalca, ki so jo na Kitajskem izvajali v pretekli politiki enega otroka, opozarja revija.

  

Da bi uveljavila to politiko, je vlada Xinjianga uporabila preiskave v “mrežastem slogu”, da bi lovila ženske v rodni dobi. Po aretaciji  tem ženskam ne preostane  nič drugega, kot da se  podvržejo prisilni sterilizaciji, da se izognejo pošiljanju v internacijsko taborišče. Po aretaciji se ženske soočajo s prisilnimi injekcijami, splavi in ​​neznanimi drogami, pojasnjuje Foreign Policy.

Grozljive številke

Zunanja politika navaja, da statistični podatki kažejo, da vlada izpolnjuje cilje preprečevanja rojstev.

“Med letoma 2015 in 2018 se je stopnja rasti prebivalstva v ujgurskem središču zmanjšala za 84 odstotkov. V nasprotju s tem pa uradni dokumenti kažejo, da se je stopnja sterilizacije v Xinjiangu močno zvišala.

Vlada je s pridržanimi moškimi Ujgurji in steriliziranimi ženskami postavila temelje za fizično uničenje Ujgurjev. Vsaj pol milijona preostalih ujgurskih otrok je ločenih od svojih družin, država pa jih vzgaja v tako imenovanih “otroških zavetiščih”.

Zaradi česar je ta genocid tako edinstveno nevaren je njegova tehnološka dovršenost, ki omogoča učinkovito izvajanje in prikrivanje svetovne pozornosti. Ujguri so trpeli pod najnaprednejšo policijsko državo z obsežnim nadzorom in omejitvami vseh vidikov življenja – verskega, družinskega, kulturnega in družbenega. Za lažji nadzor Xinjiang deluje v okviru sistema upravljanja. Mesta in vasi so razdeljene na trge s približno 500 ljudmi. Vsak kvadrat ima policijsko postajo, ki pozorno spremlja prebivalce z rednim pregledovanjem osebnih izkaznic, obrazov, vzorcev DNK, prstnih odtisov in mobilnih telefonov. Te metode dopolnjuje strojno nadzorovan sistem, znan kot integrirana skupna operativna platforma. Sistem uporablja strojno učenje za zbiranje osebnih podatkov iz video nadzora, pametnih telefonov in drugih zasebnih evidenc za ustvarjanje seznamov pridržanj. V ujgurskih gospodinjstvih je nameščenih več kot milijon kitajskih opazovalcev, zaradi česar so tudi intimni prostori dovzetni za vladne oči.

Priznanje ali zavrnitev imenovanja tega genocida bo vprašanje življenja ali smrti.

Mogoče vam bo všeč