Nekategorizirano

Kitajci izgubljajo živce. Od nemškega Bilda zahtevajo, da umakne zanje sporne članke o laboratorijih v Wuhanu!

Pred dnevi smo povzeli pisanje Bilda, s tremi milijoni izvodov najbolj tiražnega časopisa v Nemčiji, ki je neposredno s prstom pokazal na kitajske komunistične oblasti in njihovo neposredno odgovornost za dogajanja v tajnem viruloškem laboratoriju v Wuhanu, od koder je smrtonostni virus Covid 19 pričel ubijalski pohod po svetu. (https://vfokusu.com/post/542361/kitajci-pod-preiskovalno-lupo-svetovne-javnosti-). V njem naj bi že dve leti, preden je izbruhnila pandemija novega koronavirusa, so ameriški diplomati zaman opozarjali na velika varnostna tveganja v raziskovalnem laboratoriju v Wuhanu na Kitajskem, epicentru koronske bolezni. Bild je bil neposreden in kot odgovornega izpostavil kitajskega predsednika Xi Jinping-a, za kar bi morala Kitajska vsem državam sveta, ki jih je prizadela pandemija koronavirusa, plačatiu enormne reparacije.

Reakcija Kitajcev je bila burna, kitajski veleposlanik v Nemčiji pa povsem izgubil živce, ko je od Bilda zahteval, da umakne zanje “sporne” članke in se opraviči za neresnične navedbe. Seveda mu odgovorni urednik Bilda Julian Reichelt ni ostal dolžan in mu je v nič kaj diplomatskem besednjaku. 

“Dragi predsjednik Xi Jinping, vaša ambasada mi očita, da moje pisanje ne odraža tradicionalni duh prijateljstva, ki je med nemškim in kitajskim ljudstvom. Predvidevam, da pod “tradicionallnim duhom prijatelojstva” smatrate tudi množično pošiljanje zaščitnih mask po svetu. To ni prijateljstvo! Gre za imperializem, skrit za lažnimi nasmeški na obrazu, rečeno drugače, gre za “kitajski trojanski konj.” Z njim želite okrepiti gospodarski položaj Kitajske s pomočjo “kuge,” ki ste jo izvozili iz Wuhana! Ne boste uspeli, ker bo koronavirus slej ko prej prinesel tudi vaš politični zaton!

Tudi ameriška televizijska mreža Foxnews je obširno poročala o “besedni vojni  med Kitajsko in največjim časnikom v Nemčiji zaradi vloge PR Xi Jinping-a pri pandemiji koronavirusa

https://www.foxnews.com/world/china-germanys-bild-in-war-of-words-after-newspaper-scorched-xi-over-coronavirus

V nadaljevanju mu je odgovorni urednik Bilda “nalil” kozarec resnice, ko mu očita, da so komunistične oblasti obsedene z nadzorom javnosti, kritičnih medijev in novinarjev, niso pa sposobne kontrolirati dogajanj na živilski tržnici v Wuhanu! Po eni strani z dušenjem človeške ustvarjalnosti kitajske oblasti dušijo sleherno kreativnost, po drugi strani pa je zaradi pomanjkanja ustreznega strokovnega kadra “največji kitajski izvozni hit,” ki ga na svetu ni nihče želel, je virus Covid 19. “Tako vi kot vaša vlada in strokovnjaki v Wuhanu so vedeli in se zavedali o smrtonosnosti novega koronavirusa, kar ste tajili pred celotnim svetom!”

Mogoče vam bo všeč