Vlada pred prazniki začasno sprošča nekatere ukrepe, ki so bili v veljavi. Predvsem se bodo sproščale nekatere trgovinske dejavnosti.

Vlada sprošča nekatere ukrepe

Od danes do vključno 23. decembra je v vseh statističnih regijah dovoljeno obratovanje prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo tehnično blago, drevesnic in vrtnarij ter prodajaln s storitvami izdelave montaže, popravil in vzdrževanja. Opravlja se lahko storitve nege hišnih ljubljenčkov ter individualne, svetovalne in terapevtske storitve. Vrata danes odpirajo tudi nekatere cerkve. Piše SIOL.

Od 15. so že lahko odprti frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko so lahko odprte še trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo in motornimi vozili. Tudi te dejavnosti in trgovine bodo lahko obratovale do vključno 23. decembra. Kako bo s poslovanjem teh dejavnosti po 23. decembru, za zdaj še ni znano. V cerkvah lahko v skladu z razrahljanimi ukrepi že od včeraj pod strogimi pogoji maše znova potekajo ob navzočnosti vernikov. Za zdaj so se za to odločili le v ljubljanski nadškofiji in koprski škofiji. V novomeški bodo maše v navzočnosti vernikov začeli v sredo, v ostalih pa maš z navzočnostjo vernikov med božičnimi prazniki ne bo.

V regijah, kjer je epidemiološka slika boljša, je od danes do vključno 23. decembra poleg prodajaln, ki v pretežni meri prodajajo oblačila, tekstil in obutev, pri čemer pomerjanje ni dovoljeno, dovoljeno poslovanje knjigarn, papirnic, fotokopirnic, prodajaln z drobno galanterijo in darilnim programom ter specializiranih prodajaln z otroškim programom, navaja STA. Omogočeno je tudi opravljanje storitev nepremičninskega posredovanja.

D.K.

Mogoče vam bo všeč