Nekategorizirano

Kar si Arsenovič zaželi, to dobi, četrtega podžupana namreč!

Spletni portal e-maribor.si poroča, da je mariborskemu županu Saši Arsenoviču v tretje uspelo, spremenil je statut občine Maribor in Alenki Iskra iz Židanove SD zagotovil službico.

Z 31 glasovi, enim glasom več, kot je potrebno za dvotretjinsko večino, so mestni svetniki v tretjem poskusu vendarle izglasovali spremembo statuta občine in s tem županu Saši Arsenoviču omogočili imenovanje četrte podžupanje Alenke Iskre. Glavne vloge pri podpori Arsenovičevi zahtevi za spremembo statuta so si razdelili mariborski Pucko Zvone Zinrajh, Stojan Auer, ki je kljub temu, da je v mesecu maju na NET TV govoril, da spremembe statuta ne bo podprl, glasoval ZA, in zanimivo, tudi svetniki Liste Andreja Fištravca. Le kaj je tej listi za glasove obljubil Arsenovič, se sprašujemo? “ZA je bil tudi “odpadli člen” SDS Zvone Zihrajh, ki bo naših informacijah kmalu pristopil k Arsenovičevi listi. In ravno to je bilo zagotovilo za 31. glas. In kaj bo Zinrajh dobil v zameno? Snaga baje že čaka?!” Tako e-maribor.si. 

Po pričakovanjih so spremembi statuta nasprotovali  v Listi Franca Kanglerja – NLS in SDS-u. “To je že otroški vrtec. O tem smo glasovali že dvakrat, imamo pa kup bolj pomembnih zadev. Poleg tega je tudi v statutu več stvari, ki bi jih bilo treba spremeniti, zdaj pa bomo spet glasovali samo o eni zadevi, podžupanu,” je Milan Mikl, vodja svetniške skupine Liste Franca Kanglerja-NLS, ugovarjal že pri uvrstitvi te točke na dnevni red seje. Med razpravo o spremembi statuta pa dodal še: “Ne piše se Mariboru dobro, če je to edini način, da zagotovimo sredstva za knjižnico!” 

Ko poraženci postanejo zmagovalci

Čaka nas torej pravljica za najmlajše, po kateri bo mariborska mestna občina zaradi tega, ker je Arsenovič “uredil” službico Alenki Iskra iz Židanove SD, pri “rdečih” ministrih ŠArčeve vlade prej izposlovala denar za knjižnico!  Dejstvo je, da ima Maribor podžupanjo, ki so ji volivci na volitvah rekli odločen NE,! Pri Alenki Iskra pa se je znova ponovila levičarska praksa, enako kot pri državnozborskih volitvah, da poraženci postanejo zmagovalci! 

Mogoče vam bo všeč