Nekategorizirano

Kapitalski ulov policistov, Madžaroma v tovornjaku odkrili kar 1,8 milijona evrov gotovine!

Konec aprila je pomurskim policistom na pomurski avtocesti uspel kapitalski ulov. V nedeljo, 28. aprila so v večernih urah na pomurski avtocesti Maribor – Pince med kontrolo cestnega prometa zaustavili tovorno vozilo madžarskih registrskih oznak.

Voznik in sopotnik v vozilu sta bila državljana Madžarske. Pri kontroli tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je naloženo s kartonskimi škatlami z neznano vsebino. Pri kontroli paketov so policisti ugotovili, da se v škatlah med večjo količino torbic nahajajo evrski bankovci. 

Seveda sta se 28-letni voznik in 24-letni sopotnik sprenevedala ob vprašanju policistov o izvoru bankovcev v njunem tovornjaku, prav tako nista imela nobene dokumentacije o prevozu gotovine. Ker so bili podani utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja je sodišče odredilo preiskavo vozila, pri kateri se je zasegla gotovina v skupni vrednosti okrog 1,8 milijona evrov.

Tujca sta bila po končanem postopku izpuščena iz pridržanja, kriminalisti in policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem ugotovitve izvora zaseženega denarja. Več informacij bodo policisti razkrili po končanih aktivnostih policije.

Foto: PU Murska Sobota 

Mogoče vam bo všeč