izobraževanjekoronavirusSlovenijaZdravje

Kako je z odprtjem šol 1.septembra?

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar je v izjavi medijem pojasnil, da bo izpolnjevanje PCT pogoj za obisk predavanj v novem študijskem letu, s čimer tudi soglašajo študentske organizacije. Piše SIOL

Za dijake se predlaga, da se sprva prostovoljno samotestirajo, ob prehodu v rdečo epidemiološko fazo pa bi tudi za dijake veljal pogoj PCT. “Naša želja je, da ostanejo šole odprte. Vemo, da je bil to v preteklosti velik problem, z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport bomo naredili vse, da bodo ostale odprte,” je danes v izjavi medijem dejal Vindišar.

S študentskimi organizacijami je vlada dosegla soglasje, da bo izobraževalni proces na fakultetah potekal pod pogojem preboleli, cepljeni in testirani (PCT). Tako bo ta pogoj uveljavljen že ob začetku prihodnjega študijskega leta.  Za osnovno šolstvo, ki je obvezno, pa bo veljalo, da se lahko učenci v zadnji triadi tudi prostovoljno samotestirajo.

“Verjetno bomo v primeru, če bo na nekem območju velik izbruh oziroma žarišče okužb, odločitve o zapiranju šol sprejemali lokalno. Ampak generalno bomo skušali šole ohraniti odprte,” je zagotovil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar.

Mogoče vam bo všeč