Vir: Avaz.ba
ZdravjeŽivljenje

Kaj je melatonin in zakaj je koristen za našo kožo

Verjetno ste že slišali za melatonin, hormon, ki ga telo izloča ponoči in izboljšuje kakovost spanja . Vendar je melatonin postal najnovejša sestavina številnih kozmetičnih izdelkov, ki pomaga vaši koži, da se obnovi in ​​uspešno bori proti staranju.

Hormon melatonin je ključni element cikla spanja. Ko začne tema padati, možgani, ki jih signalizira sprememba svetlobe, sprostijo melatonin in ustvarijo potrebo po spanju. Melatonin je že dolgo na voljo kot peroralni dodatek. Znanstvene raziskave so razkrile njegove antioksidativne lastnosti, zaradi česar je zelo koristna sestavina pri negi kože.

Vir: Avaz.ba

Ves dan je naša koža izpostavljena UV sevanju, ki jo lahko poškoduje in v najslabšem primeru povzroči raka. Naše telo s pomočjo antioksidativnih encimov ustvarja antioksidante. Melatonin spodbuja naravno proizvodnjo teh encimov v telesu. Ti antioksidanti, ki jih povzroča melatonin, so učinkovitejši od tistih iz vitaminov C in E.

Še en plus dodajanja melatonina izdelkom za nego kože: ni nevarnosti neželenih učinkov, kot so glavobol, omotica, slabost.

Melatonin učinkovito deluje s skupnimi sestavinami proti staranju, kot sta retinol in vitamin C. Prav tako “dopolnjuje” hialuronsko kislino za izboljšanje elastičnosti kože. Večina ljudi melatoninske izdelke nanese ponoči, ko je koža najbolje obnovljena.

Avtor: A.M.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje