Ustvarjalne delavnice v MČ Šlander v Celju
Dogodki in prireditveljudjeLokalno

Juhu, počitnice so tu: “Aktivne počitnice v Celju-Mestna četrt Šlander je gostila prvi teden”

Kot vsako poletje tudi letos, v sodelovanju z MO Celje, Celjski mladinski center izvaja Aktivne počitnice. Ta teden, prvi v sklopu aktivnih počitnic za otroke so se družili in ustvarjali v Mestna četrt Slavko Šlander, kjer so otroci uživali v ustvarjalnih in športnih  delavnicah.

Aktivne počitnice v Celju

Na območju MČ Šlander je takšen način počitniških aktivnosti prisoten  že četrto leto. Predstavniki  Mestne četrti pravijo, da je to zelo dobro sprejeto. Mnogokrat jih krajani presenetijo z kašnim pozdravom z balkonov okoliških blokov ali v obliki kakšne čokolade za spodbudo.   Tukaj so zajeti otroci med 7 in 12 letom, v skupinah do 20 otrok. Osredotočeni so na športne aktivnosti in  na ustvarjalne delavnice. Posebej jih pritegnejo  športi ki jih niso poznali prej, kot je na primer badbinton.  Mnogokrat iz tega  pridejo zelo dobri izdelki. Ob določenih primerih nekateri izdelki iz teh delavnic so podarjeni MČ Šlander.   Mihael Zver, predsednik MČ Šlander, meni da   bodo vedno pripravljeni omogočiti dogajanja ki pomagajo mladim da preživijo del poletnih počitnic na takšen prijeten in ustvarjalen način.  Tudi prostori Mestne četrti so na razpolago, seveda v primeru morebitnega slabega vremena ali drugih logističnih potreb.

Program in lokacije kjer bodo “Aktivne počitnice”

To poslanstvo, aktivne počitnice po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih bodo  organizirali tudi v bodoče. In prav je tako.

Vane T. C osta

Mogoče vam bo všeč