Nekategorizirano

Joe Biden ne bo odpotoval v Milwaukee, da bi sprejel predsedniško nominacijo

Joe Biden ne bo odpotoval v Milwaukee, da bi sprejel demokratično nominacijo pred ameriškimi predsedniškimi volitvami v novembru zaradi koronavirusa, so povedali funkcionarji stranke in namignili, da bi lahko bila pogodba stranke povsem navidezna.

To je zadnji primer vseprisotnih posledic pandemije za predsedniške volitve leta 2020 in najnovejši udarec tradicionalnih strankskih konvencij, na katerih se podeljujejo nominacije, ki skozi zgodovino pomenijo začetek jesenske volilne kampanje, poroča Fena.

“Že od samega začetka pandemije smo na prvo mesto postavili zdravje in varnost ameriškega ljudstva. Spremljali smo znanost, poslušali zdravnike in strokovnjake s področja javnega zdravja in še naprej prilagajamo svoje načrte, da bi zaščitili človeška življenja,” je dejal vodja Nacionalnega odbora Demokratske stranke (DNC) Tom Perez.

“To je močno in odgovorno vodstvo, ki si ga Amerika zasluži. In to je takšno vodstvo, ki ga bo Joe Biden pripeljal v Belo hišo,” je dejal Perez. Ni še znano, kako bi lahko Biden sprejel nominacijo. Uradni predstavnik DNC je povedal, da se bodo zdaj vsi predavatelji in predstavniki konvencije, ki traja od 17. do 24. avgusta, pogovarjali z oddaljenih lokacij. Trenutni predsednik ZDA je Donald Trump.

Mogoče vam bo všeč