Mestni park Celje-zasaditve
LokalnonaravaZdravjeŽivljenje

Jesensko barvito Celje vsem nam v veselje: Mestni park in Celje ob jesenskih barvah polepšali tudi v Zelenicah

Mestni park v knežjem  mestu  Celju je v teh dneh odet v čudovite jesenske barve in je še bolj mikaven za obiskovalce kot sicer, saj kar kliče po sprehodu v tej živopisni krajini. K privlačni podobi mestnega parka so ob darovih narave v tem letnem času prispevali tudi delavci javnega podjetja Zelenice, ki v parku opravljajo redna ureditvena dela, poskrbeli pa so tudi za nove cvetlične zasaditve.  

Razlog več za sprehod in za odmerek prijetnega počutja, ki nam podaljša dnevni coctail vtisov s katerim se lahko poslovimo  od tekočega in pripravimo za naslednjega ustvarjalnega dne.

Pogled na Mestni park v Celju

Mestni park je zelo lepo pokošen in kot je povedal Jure Cvetko, vodja programa urejanja zelenih površin v javnem podjetju Zelenice, so letos park pokosili že dvanajstkrat, uredili pa so tudi živo mejo ob Partizanski cesti.

 

»V javnem podjetju Zelenice se trudimo, da sta mestni park in mesto v celoti skozi vse leto lepo urejena. Za jesensko zasaditev smo posadili 9000 mačeh na gredah po vsem Celju v raznovrstnih barvah, zasadili smo mačehe na krožišča in iz njih na Polulah ustvarili napis »Celje«. V žogi, ki je pred občino nameščena že nekaj časa, je približno 2200 mačeh,« je še povedal Jure Cvetko in dodal, da v Zelenicah trenutno urejajo tudi pokopališča in spominska mesta ob prihajajočih komemoracijah.

Na občankah in občanov je da to zaznajo in cenijo. Celjani in Celjanke že iz preteklih izkušenj kažejo pozitiven odnos do urejenosti mesta ne glede na letni čas. Tokrat še malo  dodatne barvitosti samo potencira ta občutek.

 

Vane t. Costa

Foto: MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno