Nekategorizirano

Je že čas za alarm? Slovenija pred epidemijo, v četrtek kar 834 na novo okuženih s covid 19, umrle 4 osebe

V Sloveniji so v četrtek potrdili 834 okužb z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. Umrle so štiri osebe. Opravili so 5.196 testov, pozitivnih je bilo tako dobrih 16 odstotkov testiranih, kar je najvišji delež do zdaj. Dan prej, v sredo, so okužbo potrdili pri 745 osebah.

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji še naprej hitro narašča. Aktivno okuženih trenutno 5.413. V bolnišnicah se zdravi 242 ljudi, od tega 45 na intenzivni negi. 14-dnevna pojavnost okuženih na 100 tisoč prebivalcev znaša 257,21. Do zdaj so v Sloveniji potrdili 11.517 tisoč okužb, umrlo je 180 ljudi.

Nas že jutri čaka razglasitev epidemije?

Vse bližje smo izpolnitvi vseh treh pogojev za razglasitev epidemije in prehodu v tako imenovano rdečo fazo, to je 140 okuženih na 100 tisoč prebivalcev v 14 dneh, 250 bolnikov s covidom-19 v bolnišnicah, in od tega 50 na oddelkih za intenzivno terapijo. Prvi pogoj je že izpolnjen, druga dva bi lahko bila že jutri.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin na današnji tiskovki:“Ukrepi bodo prijeli takrat in ko bomo vsi razumeli, da samo vsak od nas in vsi skupaj lahko obrnemo krivuljo naraščanja okužb navzdol. Brez sodelovanja vseh smo skupaj nemočni. Verjamem, da to zmoremo.”

“Danes ni trenutek za razpravo, kaj vse bi lahko storili že prej. Danes je bolje, kot bo jutri. Verjamem, da to zmoremo,” je na tiskovni konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. Podatki o okuženih ostajajo slabi,” je še dejal Kacin.

Mogoče vam bo všeč