Nekategorizirano

Janez Janša: ne gre nam za oblast, nam gre za stvar!

Sobotno srečanje mestnih in  občinskih odborov SDS v Bovcu, ki se ga je udeležilo nekaj tisoč članov in simpatizerjev, je bil uvodni dogodek v  23. že tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba Henrik Tuma v Lepeni. Tabor se bo končal z vzponom udeležencev na vrh slovenskega očaka Triglava. Zbrane so nagovorili Danijel Krivec, vodja poslanske skupine v SDS, župan Bovca Valter Mlekuž, predsednik Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma dr. Anton Žunter in generalni sekretar SDS Janez Mežan.

Slavnostni govornik, predsednik SDS Janez Janša se je v svojem nagovoru dotaknil izjemne zmage SDS na letošnjih državnozborskih volitvah, ko je SDS z veliko razliko zmagala v kar 75 od 88 volilnih okrajev. »Imamo absolutne zmagovalce, imamo pa tudi absolutne poražence, ki sedaj ponovno sestavljajo vlado,« je bil kritičen predsednik SDS in dodal, da jo bodo, pravzaprav stare sile v ozadju, želele sestaviti za vsako ceno. To pa vsekakor ni način delovanja SDS. »Mi se nikoli ne bomo izneverili pravilu, ki ga je izoblikoval dr. Jože Pučnik, to pa je »nam ne gre za oblast, nam gre za stvar,« je poudaril Janez Janša. Oblast je za nas samo orodje, da delamo za dobro Slovenije, kadar je to le mogoče.”

Po njegovih besedah bo v prihodnjih tednih medijska in politična pozornost usmerjena v oblikovanje koalicije šestih strank, ki bi sestavile vlado, a ta bo v bistvu pomenila nadaljevanje prejšnje, saj tako ustreza interesnim skupinam in lobijem, ki vladajo iz ozadja.

V oblikovanju tovrstne vlade v SDS po njegovih besedah ne vidijo ustrezne rešitve, še posebej glede na dejstvo, da bodo politične in gospodarske razmere v Sloveniji in Evropi bistveno bolj zaostrene. Zato Janša kot boljšo možnost vidi nove volitve. Dodal je, da SDS ne kliče po predčasnih volitvah, je pa nanje pripravljena.

Cilj stranke SDS je oblikovanje stabilne vlade, ki bo Slovenijo postavila na prvo mesto in delala v dobro vse države, ki bo odgovorna do sosedstva in evropskih institucij, je še dejal Janša.

Boris Cipot, foto: Yann V. Tegov

VIDEO: Prireditev v Bovcu in govor Janeza Janše.

Mogoče vam bo všeč