Nekategorizirano

Janez Janša bo na 15. Blejskem strateškem forumu spregovoril o Evropi po Brexitu in pandemiji COVID-19

Predsednik slovenske vlade Janez Janša se bo v ponedeljek, 31. avgusta 2020, ob 10. uri na Bledu udeležil 15. blejskega strateškega foruma. Blejski strateški forum bo tokrat potekal v kombinaciji neposredne udeležbe in video nastopov.

Predsednik vlade Janez Janša bo s svojim prispevkom sodeloval v uvodni razpravi evropskih voditeljev na temo Evropa po Brexitu in pandemiji COVID-19. V omenjeni razpravi bodo sodelovali tudi češki predsednik vlade Andrej Babiš, poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki, madžarski predsednik vlade Viktor Orban, hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, srbski predsednik republike Aleksandar Vučić, bolgarski predsednik vlade Boyko Borisov in italijanski ministrski predsednik Giuseppe Conte.  Na blejskem strateškem forumu bosta v razpravi voditeljev tokrat prvič sodelovala tudi predsednica Mednarodnega denarnega sklada Kristalina Georgieva in predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Razpravo bo moderiral profesor dr. Nik Gowing s King’s College iz Velike Britanije.

Predsednik vlade Janez Janša bo ob robu blejskega strateškega foruma opravil tudi vrsto bilateralnih pogovorov, in sicer z vsemi predsedniki vlad, ki bodo prispeli na Bled in bodo sodelovali na panelu voditeljev. Premier se bo tako sestal s poljskim predsednikom vlade Mateuszem Morawieckim, s češkim predsednikom vlade Andrejem Babišem, s hrvaškim predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem in nato še z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom. Premier pa se bo ločeno sestal tudi s predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, posebnim predstavnikom EU za dialog Beograd – Priština in druga regionalna vprašanja Zahodnega Balkana Miroslavom Lajčakom ter visokim predstavnikom EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Josepom Borrellom Fontellesom.

V omenjeni razpravi bodo sodelovali tudi češki predsednik vlade Andrej Babiš, poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki, madžarski predsednik vlade Viktor Orban, hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, srbski predsednik republike Aleksandar Vučić, bolgarski predsednik vlade Boyko Borisov in italijanski ministrski predsednik Giuseppe Conte.

Na blejskem strateškem forumu bosta v razpravi voditeljev tokrat prvič sodelovala tudi predsednica Mednarodnega denarnega sklada Kristalina Georgieva in predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Razpravo bo moderiral profesor dr. Nik Gowing s King’s College iz Velike Britanije.

Predsednik vlade Janez Janša bo ob robu blejskega strateškega foruma opravil tudi vrsto bilateralnih pogovorov, in sicer z vsemi predsedniki vlad, ki bodo prispeli na Bled in bodo sodelovali na panelu voditeljev.

Premier se bo tako sestal s poljskim predsednikom vlade Mateuszem Morawieckim, s češkim predsednikom vlade Andrejem Babišem, s hrvaškim predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem in nato še z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom.

Premier pa se bo ločeno sestal tudi s predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, posebnim predstavnikom EU za dialog Beograd – Priština in druga regionalna vprašanja Zahodnega Balkana Miroslavom Lajčakom ter visokim predstavnikom EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Josepom Borrellom Fontellesom.

Mogoče vam bo všeč