Foto: AP
EvropaPolitikaSlovenijaSvetV fokusuvojna območja

Izrael umaknil svoje veleposlanike na Norveškem, v Španiji in na Irskem: Današnja odločitev pošilja sporočilo Palestincem in svetu – terorizem se splača

Izrael  že umaknil svoje veleposlanike na Norveškem, v Španiji in na Irskem. Njihov  zunanji minister je povedal  tudi, da kliče veleposlanike Irske, Španije in Norveške v Izraelu na “očitajoč pogovor” – med katerim si bodo ogledali videoposnetek ugrabitve izraelskih vojakinj 7. oktobra.

Izraelski zunanji minister Israel Katz je še  dodal: “Zgodovina si bo zapomnila, da so se Španija, Norveška in Irska odločile podeliti zlato medaljo Hamasovim morilcem in posiljevalcem, ki so posilili najstnice in zažgali dojenčke.”

“Ukazal sem, da se veleposlanike nemudoma pokliče na pogovore o opominih – med katerimi bodo gledali grozljiv videoposnetek ugrabitve opazovalk, da bi jim ponazorili, kakšno sprevrženo odločitev so sprejele njihove vlade.”

 

Terorizem se splača, je dejal izraelski zunanji minister

“Današnja odločitev pošilja sporočilo Palestincem in svetu: terorizem se splača,” je dejal izraelski zunanji minister Israel Katz.

“Potem ko je teroristična organizacija Hamas izvedla največji poboj Judov po holokavstu, potem ko je zagrešila grozljive spolne zločine, ki jim je bil priča ves svet, so se te države odločile Hamas in Iran nagraditi s priznanjem palestinske države.”

 

“Ta perverzni korak teh držav je krivica do spomina na žrtve 7. 10., udarec za prizadevanja za vrnitev 128 talcev ter spodbujanje Hamasa in iranskih džihadistov, kar spodkopava možnost za mir in postavlja pod vprašaj Izraelova pravica do samoobrambe.”

Temu perverznem koraku, najprej z odobravanjem,  se je pridružila  tudi Slovenija v družbi  s Savdsko Arabijo, Jordanij in Turčijo,  ki so naredile dejansko kardinalno napako ob  napovedi Dublina, Madrida in Osla, ki  bodo priznale palestinsko državo 28. maja, sredi izraelske vojne proti vladajoči teroristični skupini Hamas na območju Gaze. Diplomatski samomor. Za Slovenijo zagotovo  in za celotno sedanjo vlado, ki je svojo dezorientiranost in kakofoničnost svoje celotne politike, posebej pa zunanjo politiko in diplomacijo  postavila na sramotilni steber. Madež ki se bo globoko zažrl v misli  in vedenje o Sloveniji.

“Irski in Norveški pošiljam jasno sporočilo: Izrael se ne bo umaknil tistim, ki spodkopavajo njegovo suverenost in ogrožajo njegovo varnost,” je dejal Katz. “Izrael ne bo šel skozi to tiho – njihov korak bo imel resne posledice.”

 

Slovenski diplomatski avtogol!

Če bo kdaj prišlo do formiranje, priznanje Palestinske države(sedaj zagotovo ni ta čas), bo to čas ko ne bo brez Hamas-a, ali Palestincev  brez teroristov ter  brez generacije,  ki bo želela svoj obstoj na spodoben in civiliziran  način dokazovati in želela živeti v sožitju  in ne s kalašnikovko  pod vzglavjem.  Do cilja ki bo dosegljiv edino s pomočjo dialoga pa je potrebno veliko tega postoriti.

Med sramotno kratkovidnostjo in diplomatsko neukostjo ter dezorientiranostjo  se dogaja in se bo  zelo verjetno zgodila blamaža  Slovenije pred očmi svetovne diplomatske in laične javnosti. Nobeno zakotje ali načrtna osama jih ne reši več. Državljani Slovenije bomo reševali diplomatsko »usrano« rit napačne politične posadke in  napačnih odločevalcev.

Blamaže nas reši le  velik zasuk ali čudež!

Vane T. Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa