Novi predori Hamasa v Gazi, maj 2024 (Foto: DPA)
SlovenijaSvetV fokusuvojna območjaZunanja politika

Izrael odkril nove predore Hamasovih teroristov v Gazi

Tiskovni predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari je dejal, da so v mestu Zeytun v središču izoliranega obalnega pasu odkrili “podzemno pot”. Od tam je Hamas načrtoval svoje napade na izraelske vojake, povzema  DPA.

 

Na območju Zeytouna poteka velika vojaška operacija. Po besedah ​​Hagarija je bilo ubitih okoli 30 teroristov. V šoli so zasegli na desetine kosov orožja. V vzhodnem delu Rafe v južnem delu pasu so odkrili tudi predor. Zvečer so izraelska vojaška letala napadla cilje v severnem delu Gaze, je povedal tiskovni predstavnik vojske. Pred tem jutrom je potekala evakuacija civilnega prebivalstva.

V zadnjih tednih so opaženi poskusi palestinskega islamističnega gibanja Hamas, da obnovi svoje vojaške objekte. Kjer koli bomo imeli informacije o tovrstnih poskusih Hamasa, bomo ukrepali, je dejal Hagari.

Pri vsem tem, posebej če vemo da je  Tanja Fajon, slovenska zunanja ministrica bila na obisku prav tam, v Gazi, kjer se je »zavzemala« za prekinitev vojaških operacij Izraela, bode v oči svetohlinstvo če že ne navijaštvo v “prid ” zatiranih Palestincev, ki ga premorejo samo osebe ki nimajo teže v diplomatskem svetu.

Vse to bo trajalo dokler bo potrebno. Obiski tako marginalnih in nepomembnih navijaških diplomatov bo le  samo sramotenje lastne države navzven, navznoter bo pa  pokazano kot  resen  »dosežek« diplomacije,  ki ni vredna počenega groša.

Vse kar se tam dogaja se bo zaključilo takrat ko bodo zmanipulirani Palestinci  rešeni zganjanja terorizma Hamasa nad lastnim narodom. To in nič drugega.  Sožitje je bilo in ga tudi bo. Le brez skrajnežev in teroristov Hamasa  ter drugih radikalno islamističnih terorističnih supin. Pika.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija