Nekategorizirano

Izpoved Jovankine sestre: Tito je mesil testo za Sofijo Loren in pekel štruklje

V času svoje vladavine je Josip Broz Tito gostil številne svetovne zvezde, kot so Elizabeth Taylor, Sophia Loren in Richard Burton. V knjigi Žarka Jokanovića Moja sestra Jovanka Broz razkriva zanimivosti iz življenja Josipa Broza Tita in prve dame SFRJ.

Obisk slovite igralke Sofije Loren je takrat pritegnil posebno pozornost medijev. 15 dni je bila gostja na Brionih. Nada pravi, da je ob tej priložnosti italijanska diva pripeljala tudi sina, ki je bil takrat star le leto in pol. Prišla je s švicarsko varuško in dopustovala je v vili “Jadranka”.

“Vsak dan je klicala Carla Pontija. Lase si je umila z destilirano vodo in jim dodajala oljčno olje. In njeni lasje so bili čudoviti. In ko so jo slikali, je vedno naredila profil, ki je bil lepši. To so majhne skrivnosti velikih mojstrov” – je povedala Nada Budisavljević sestra Jovanke Broz.

Po besedah ​​Nade in mnogih drugih, ki so poznali slavno igralko, je Sofia Loren rada kuhala.

“Pozneje je izdala knjigo “Sofija v kuhinji, z ljubeznijo”. Nekaj ​​takega. Pripravila je tudi omake za špagete. Ker je bilo narejeno večje količine teh omak, se spomnim, da sem vanje položil teletino, svinjino in pršut, a ko sem slišala, da gre tudi osem kilogramov svežega paradižnika, sem bil presenečena. In bilo je res čudovito. Prava posebnost. In potem smo ga vsi pojedli, vsi skupaj, bilo je božansko “- se spominja sestra Jovanka.

 Nada pravi, da je Tito zagorski zavitek naredil za Sofijo. Na mizi je osebno razvil testo in ga tudi zvil. Ne vem, ali je natančno vedel, koliko sestavin sploh potrebuje, ampak mu je pri tem pomagal kuhar, a vse je sam zamesil in spekel.” – razkrije Nada.

Mogoče vam bo všeč