Nekategorizirano

Incident na meji je bil “zrežiran!”

Premier Janša je na Twitterju objavil prispevek, v katerem se razkriva domnevna identiteta omenjenega sprehajalca, hkrati pa navaja, da naj bi šlo zagovornika “Anti-fe”.

Premier je ob tem zapisal tudi svoj komentar: “Kot leta 1994 v aferi Depala vas. Inkarnacija Smolnikarja – oboževalec diktatorja, član mednarodne teroristične organizacije v akciji za diskreditacijo Slovenske vojske, v ozadju pa kadri globoke države v tožilstvu, policiji in MSM.

Tudi Hojs pravi, da naj bi bil incident umetno ustvarjan

Notranji minister Aleš Hojs je danes ob robu obiska v Metliki izjavil, da je bil domnevni incident na meji z Italijo, ko naj bi slovenski vojak s puško ustavil sprehajalca, “umetno ustvarjen”. “Naloga vsakega, ne samo vojaka, je, da preprečuje kazniva dejanja,” je dejal Hojs. “Če je ta vojak imel indic, da gre za organiziran kriminal, da gre za tihotapljenje ljudi, je – tako kot bi moral narediti vsak izmed nas – v bistvu moral odreagirati in kazniva dejanja preprečevati,” je dejal Hojs. Preiskava dogodka sicer še poteka.

Hojs je sicer izpostavil še, da ne držijo trditve, “da bi morali biti vojaki neprestano skupaj s policistom”. “Sodelovanje vojske tudi ob neuporabi 37a člena (zakona o obrambi, op. a.) pomeni, da je vojska pod usmerjanjem in nadzorstvom policije in tudi v teh primerih je bila vojska tam pod takim nadzorom,” je zagotovil minister. Hkrati je napovedal, da bo državnemu zboru znova predlagal aktivacijo 37a člena zakona o obrambi, ki bi vojakom na meji dal policijska pooblastila, “če bo intenzivnost migracij spet večja.”

Preiskava spornega dogodka na meji z Italijo po dosedanjih informacijah s policijske uprave v Kopru še ni zaključena. Zadevo preiskuje tudi Obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo, poročilo o dogodku pa je zahteval predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor.

Spet pa so pametni pri LMŠ, kjer so danes podali zahtevo za sklic seje komisije državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) zaradi domnevnega incidenta na meji z Italijo.

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč