Nekategorizirano

Ilegalci iz Maroka dolgo pot končali v Gornji Radgoni

Ilegalni migranti, skriti na podvozju polpriklopnika, prišli vse do Gornje Radgone
Policisti soboške PU so bili včeraj, okrog 13. ure obveščeni, da se v bližini vhoda v podjetje v Gornji Radgoni nahajajo sumljive osebe. Na kraju so bili prijeti
trije državljani Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo, skriti na
podvozju polpriklopnika, ki ga je voznik, državljan Bolgarije peljal iz
Srbije preko Hrvaške in Madžarske v Slovenijo v podjetje v Gornjo Radgono,
kamor je prišel raztovorit tovor. Tujci so v postopku zaprosili za azil.

Sicer pa je bilo v letu 2020 pri poskusu ilegalnega prehoda slovensko hrvaške meje odkritih kar 7.415 ilegalnih migrantov. Po poročanju STA je bilo prav v prvih dneh julija doseženo najvišje mesečno število prehodov, kar se množičnih ilegalnih migracij tiče od leta 2016, in sicer 1.740

Mesečno poročilo kaže, da so policisti najpogosteje obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Tujim varnostnim organom so vrnili kar 4.908 tujcev, medtem ko so tuji varnostni organi v Slovenijo vrnili 416 oseb, od katerih je bilo 24 slovenskih državljanov.

V 24 urah prijeli 146 migrantov, dva prevoznika in jima zasegli dva avtomobila

Po poročanju moja-dolenjska.si so slovenski policisti v 24 urah prijeli 146 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so še dva prevoznika, jima odzveli prostost in zasegli avtomobila: jaguar in volkswagen passat. Največ nezakonitih migrantov so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana in sicer 64, sledi PU Novo mesto z 49 prijetimi ilegalnimi migranti.

V Sloveniji je trenutno nastanjenih 346 prosilcev za mednarodno zaščito. Mednarodno zaščito ima priznano 680 oseb, od teh jih največ živi v zasebnih nastanitvah.

Mogoče vam bo všeč