Foto: EPA
EvropaKomentarSlovenijaV fokusu

Hvalisavi Golob, ki je izpita za »srako« naredil, seveda kradljivo!

“V Evropskem parlamentu še nisem poslušala nobenega predsednika vlade, ki bi se tako hvalil na osebni ravni. To ni bil državniški govor politika evropskega formata,” je govor slovenskega premierja v Evropskem parlamentu pokomentirala evropska poslanka Romana Tomc. Golob se je namreč pohvalil, kako naj bi sam ustanovil podjetje iz nič, ki je danes vredno tri milijarde, pri tem pa je seveda “čudežno” zamolčal, da ima pri tem v mislih monopolno podjetje, ki ga ne bi bilo brez politične podpore. Pa še prav ima, Romana Tomc namreč.

O tem kako je vredno poslušati to »turbo« nabijanje o samemu sebi priča »turbo« nabijanje pred prazno dvorano v EU parlamentu. Pa še tisti so bolj speče »celice« glede na to koliko so aktivni.  Največ jih je prišlo z vladnim »omnibusom«, da ja naredi neko poslušanost in verodostojnost, vsaj pred svojimi »avtobusarji« .

“15 let sem delal v energetskem podjetju, ki sem ga sam ustanovil in ga vodil kot direktor. Podjetje je zraslo iz nič do podjetja, ki je poslovalo s tremi milijardami prihodkov. Gre za največje energetsko podjetje v jugovzhodni Evropi, prav tako je največji dobavitelj energije v Sloveniji in tudi največji ponudnik sončne energije. Veliko smo investirali prav v obnovljive vire energije,” je po poročanju N1 dejal Golob. 

Jugovzhodna Evropa, tisti del le te, kjer ima odprt račun v Transilvaniji pa ne ve zanj čeprav se polni, kjer ima v Bolgariji račun, ki je zaprt pa se kljub temu jemlje denar ven, tista JV Evropa kjer  se za prodano elektriko v Srbiji polaga gotovina v Črni Gori.

Robert Golob-PV SLO(foto: EPA)

To je slovenski »Napoleon«, ki si domišlja,  da je »vlada to sem jaz«, ki jemlje besedo ministrom  in zamahne z roko, češ, za danes to ni predvideno. Taisti Napoleon,  ki pozdravi korono  z napotitvijo državljanov na morje kjer je sol in sonce. Okužbe gredo v nebo, vsak dan jih je med dva in tri tisoč. Prav tako je po »buldožer« taktiki  želel osvojiti državo z navalom županskih kandidatov  na mesta in podeželje.  Nekoliko mu je uspelo pa že »kradejo« mestne svetnike od drugih manjših list in umetno povečujejo svetniške skupine. Noter pa v teh skupinah polovica rednih prestopnikov v naslednji liberalni »derivat«.  Celo tako daleč se grebejo da bodo tako kot njihov »šef«, ki obvladajo kadrovanje, da  prevzamejo kadrovanje   na lokalni ravni. Seveda tudi tam mora biti preslikava njemu podobna.

Žal  ne bo šlo tako  v nedogled.  Te dni mu je zmanjkala ena »opeka« v zidu vladanja. Ta opeka, ki sliši na ime notranja ministrica, je kakor hitro se je dalo je odstopila in gre nazaj v svojo stroko.  Taisti »Golob« pa ima ob sebi  persone, ki so vsepovsod in nikjer. Prišepetovalci, ki delajo škodo po naročilu. Prvo in zadnje mirno novo leto je to zanj in za njegovo »suito« , ki je enako domišljava kot on. Naslednje leto bodo še druge opeke začele padati iz zidu. Če že en cele stene na katerih temelju njegova hiša iz kart.

 

Tako da, dragi moj »Roberto«, pa tudi tvoj sokrajan »Mateo«, bosta  že naslednje leto delala  »passeggiate« po Novi Gorici med igralnicama »Perla« in »Park«.

Vmes pa samo molimo,  da bo škoda,  ki ji dela on sam in njegova »škvadra« čim manjša.

Vane T. Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa