Nekategorizirano

Hrvati vnovič dosegli nov rekord okuženosti

Na Hrvaškem se z dneva v dan povečuje število okuženih. Ne samo med Hrvati, ampak tudi med tujci, ki tam še vedno počitnikujejo.

Slovenija je Hrvaško od polnoči uvrstila na rdeči seznam, dopustniki pa imajo do ponedeljka čas, da se vrnejo v Slovenijo, sicer bodo morali ob vrnitvi v karanteno. To je edina pametna odločitev, saj okužbe na hrvaškem iz dneva v dan naraščajo, nočni klubi še vedno delajo. hrvati pa se po novem množično zabavajo kar na ladjah.

V zadnjem dnevu so na Hrvaškem potrdili 265 novih okužb z novim koronavirusom. Slovenci že množično zapuščajo državo. To je težek udarec za konec sezone, pišejo Hrvati, a krivi so si popolnoma sami. Med okuženimi Hrvati  je 135 bolnikov v bolnišnici, od tega 12 na respiratorju. Najslabše je stanje v splitsko-dalmatinski županiji, kjer je bilo včeraj 75 novih primerov, danes pa kar 103, kar je rekord. Če ste tam na morju tudi vi, vrnite se čimprej domov! Na nekaterih mejnih prehodih že nastajajo zastoji.

Ker je Slovenija Hrvaško opolnoči uvrstila na rdeči seznam, slovenski dopustniki že množično zapuščajo južne sosede. To je hud udarec za konec sezone, ob tem poročajo hrvaški mediji, še posebej zato, ker so bili slovenski gostje to sezono med najštevilčnejšimi. Po poročanju medijev naj bi bilo trenutno na Hrvaškem še vedno okoli 80 tisoč Slovencev.

Mogoče vam bo všeč