Nekategorizirano

Hrvaška drvi v rdeče, številke spet preko 100!

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 116 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, trenutno aktivnih primerov okužbe pa je 1.204. Covid-19 novih življenj ni zahteval. Visoke številke o novih okužbah pa prihajajo tudi iz Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Na sosednjem Hrvaškem se v bolnišnicah trenutno zdravi 139 bolnikov s covidom-19, od katerih jih je osem na ventilatorjih. Doslej so v državi potrdili 4.253 primerov okužbe, umrlo pa je 120 bolnikov. Skupno so doslej testirali 102.189 ljudi, od tega v zadnjih 24 urah 1.338. To je največ okužb v enem dnevu po 11. juliju, ko so jih potrdili rekordnih 140.

 Iz županijskega štaba hrvaške Istre so sporočili, da so potrdili osem novih primerov okužbe. Pri petih primerih gre za stike z že potrjeno okuženimi osebami, en primer pa je uvožen iz Srbije.

Neuradno so pet novih okužb potrdili v Buzetu, eno v Labinu, v enem primeru pa gre za osebo iz Beograda, v drugem pa za osebo iz Zagreba, ki je prišla v Vodnjan.

V splitsko-dalmatinski županiji so potrdili 20 novih primerov okužbe. Osem okužb so potrdili v Splitu, pet v Vrgorcu, po eno pa v Sinju, Podgori, Trogirju, Kašteli, Lokvičiću, Imotskem in Tučepih.

 V Zagrebu so v zadnjih 24 urah potrdili 20 novih okužb, v zagrebški županiji pa tri. Pri 12 osebah je šlo za stike s prej potrjeno okuženimi, ena oseba pa se je vrnila iz Italije.

V osiješko-baranjski županiji so potrdili 12 okužb, od tega sedem na območju Osijeka. Ker so okužbe doslej potrdili pri šestih zdravstvenih delavcih in 13 bolnikih na interni kliniki v mestu, so delno zaprli tamkajšnji zavod za bolezni srca in ožilja, poroča STA.

 

 

Mogoče vam bo všeč