Nekategorizirano

Hans-Gert Pöttering obiskal sedež SDS

Danes je sedež Slovenske demokratske stranke obiskal nekdanji predsednik Evropskega parlamenta g. Hans-Gert Pöttering. Obiska sta se udeležila tudi direktor podružnice fundacije Konrad Adenauer Stiftung v Zagrebu g. Holger Haibach in tamkajšnji projektni vodja Ivan Matanović. Goste so osebno pozdravili kandidati za poslance v Evropskem parlamentu dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič in Davorin Kopše.


Nosilec skupne liste SDS in SLS dr. Milan Zver je v imenu vseh zbranih gostom zaželel dobrodošlico v Sloveniji. Na kratko jim je predstavil situacijo v slovenskem političnem prostoru in izpostavil, da je bila SDS zmagovalka lanskih državnozborskih in lokalnih volitev, prav tako pa se skupaj s SLS optimistično podajamo na evropske volitve, saj skupno listo sestavljajo izjemni kandidati za poslanke in poslance v Evropskem parlamentu.

Dr. Milan Zver je dodal, da je skupna lista s SLS znak sodelovanja, ki se ga nadejamo tudi v prihodnje, ko bomo morda po naslednjih državnozborskih volitvah skupaj sestavljali trdno koalicijo.

G. Pöttering je dejal, da še posebno rad obišče države, ki so se Evropski uniji pridružile leta 2004, saj gre za pretežno bivše komunistične države, za katere leta 1979, ko je postal poslanec Evropskega parlamenta, ni verjel, da se bodo za časa njegovega življenja osvobodile komunizma. Ponosen je, da je tudi Slovenija del te uspešne zgodbe. Na koncu je nekdanji predsednik Evropskega parlamenta kandidatom za evropske poslance zaželel veliko uspeha na prihajajočih volitvah.

G. Pöttering bo nocoj ob 19. uri v družbi Janeza Janše in dr. Milana Zver tudi gost javne tribune v Hotelu Lev, ki jo organizira Zbor za republiko.

Vir: sds.si

Mogoče vam bo všeč