Nekategorizirano

Grozljiva fotografija, kitajski veleposlanik hodi po ljudeh

Fotografija, na kateri je prikazan kitajski veleposlanik v Kiribatiju, kako hodi po hrbtu ljudi, ki ležijo na tleh, v okviru slovesnosti dobrodošlice na otoku sredi Tihega oceana, je sprožil burno razpravo o razlagi tega lokalnega običaja.

Kitajski veleposlanik Tang Songen je otoški narod obiskal v začetku tega meseca. Fotografija, ki je bila narejena ob njegovem prihodu pa kaže, da hodi po hrbtu mladih mož, ki ležijo na tleh pred njim.

Veleposlanik drži roke dveh mladih žensk, oblečenih v tradicionalne oblačila. Medtem ko nekateri opazovalci trdijo, da fotografija simbolizira naraščajoči vpliv Kitajske na Kiribatiju, drugi trdijo, da je ta praksa tradicionalna in da je fotografija dejansko napačno razlagana, piše The Guardian.

O tem je spregovoril tudi ameriški obrambni ataše na petih pacifiških otokih, vključno s Kiribatijem. -“Preprosto si ne predstavljam nobenega scenarija, v katerem je hoja na hrbtu otrok sprejemljivo obnašanje veleposlanikov katere koli države (enako velja tudi za odrasle),” je zapisal poveljnik Constantine Panayiotou (Twitter).

Mogoče vam bo všeč