EvropaTurizemzanimivoŽivljenje

Grčija:Boj za preživetje za vsako ceno, pripravljeni so pokriti 50% stroškov testiranja PCR za turiste

Namero 50 odstotkov stroškov PCR testov za turiste, katerih cilj je Halkidiki, bodo pokrili  člani hotelskega združenja Halkidiki in turistične organizacije na polotoku, je povedal predsednik obeh organizacij Grigoris Tassios za grško poročevalsko agencijo   ANA-MPA.  Tassios, ki je tudi predsednik grške federacije hotelirjev, pravi med drugim, da je šlo za pobudo, ki se je začela avgusta lani.

“Turist s Halkidikov bo test skupaj z računom pokazal ob prijavi v hotel in povrnili mu bodo polovico zneska, ki ga je že  plačal,” je pojasnil Tassios in poudaril, da konkreten predlog krepi vladno razmišljanje o odpiranju kopenskih meja. Za ANA-MPA dodaja, da odprtje turizma temelji na treh točkah: potrdilo o cepljenju ali hitri test ali test PCR.

Glede potrdila o cepljenju je Tassios v intervjuju za solunski radio “Thessaloniki 94.5” izrazil zadovoljstvo z dogovorom med Grčijo in Izraelom in dejal, da bi lahko prvi izraelski turisti prispeli šele v začetku maja, in ne izključuje možnosti dvostranskih sporazumov, sklenjenih z balkanskimi državami.

Klopčič  se počasi odvija. “Obstaja razpoloženje za odpiranje naših kopenskih meja in določene premike po vprašanju  ločenih sporazumov z balkanskimi državami, čeprav jih  skrbi sama infrastruktura carine na mejnih prehodih z sosednjimi državami,” je  med drugim dejal predsednik grške federacije hotelirjev in ugotovil, da če ne bo sporazum o potrdilih o cepljenju na evropski ravni,  bo Grčija morala sklepati meddržavne sporazume, da bo imela prednost v primerjavi z  konkurenci iz  Španije in Turčije.

Boj za preživetje se manifestira v vse bolj kruti  obliki, kot pravijo tudi sami , če vse stoji se nič ne premakne, kvečjemu začnejo usihati tudi tisti viri,  ki so bili neka alternativa v času čakanja da se »izpoje« epidemija in izpuhti. Pa ne gre in noče, vsaj za enkrat! 

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa