Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoprometSlovenija

Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje-dva sejma z vsemi novostmi in izzivi, ki jih prinašata

Danes smo v Celju bili priče slavnostni otvoritvi  dveh največjih  sejmov avto-transportne industrije – Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje, ki bosta potekala med 18. in 21. majem. Na njem se predstavlja  105 direktnih razstavljavcev iz šestih držav: Avstrija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Poljska, Slovenija. Zastopanih bo 300 blagovnih znamk.

En dan prej še sejem KOMOT.

Celjski sejem iz dneva v dan kaže in dokazuje da v pokoronskem obdobju z še večjo vnemo in srčnostjo želi in tudi zmore opravljati svoje poslanstvo na področju prireditvene industrije. Resni sejemski igralec  na  čigar terenu se predstavljajo veliki kalibri v svojih branžah.

Sejem je idealno mesto za predstavitev novosti v branži ji je danes na ogled. Tudi nove poslovne vezi in bodoča sodelovanja se lahko porodijo tukaj. Sejem je pomemben  tudi na področju ozaveščanja in promociji industrije. »Gre za pomembnejše sejme, saj so strokovni sejmi sejemski trend tudi v svetu. Odzivi razstavljavcev so pozitivni, obiskovalci pa vedno bolj ugotavljajo prednost tega, da je vse združeno na enem mestu,« meni med  drugim  Nina Ermenc Pangerl, predsednica  UO Celjskega sejma. Mediji s svojo prisotnostjo in obveščanjem o sejmu pa spodbudijo interes javnosti.

Kot je eden od govorcev omenil, splet, ZOOM ali kakšen drug komunikacijski kanal ne more in tudi ne bo zmogel  nadomestiti živi stik in vizualizacijo nečesa ko si povsem blizu in tukaj.

Ministrica mag. Alenka Bratušek je ob odprtju povedala: “Čestitke organizatorjem za organizacijo dveh, oziroma celo treh tako pomembnih sejmov. Mislim, da je po kovidnem času pomembno, da se uporabniki in ponudniki različnih storitev srečamo. Dva sejma, ki sem jih danes otvorila, sta oba praktično povezana z delovnim področjem, za katerega sem kot ministrica odgovorna.«  Čas je da se ne štejete mandate ampak rezultate. Zaenkrat ste pri mandatih in ne rezultatih. Kot je v posebni izjavi rekla taista ministrica, tretja razvojna os ali prometne povezave z Koroško, se izvaja, najprej pa bo nekaj revizija in šele nato določitev časovnice. Se pravi nič.

Pohvalno je da je tukaj prisotna stroka, proizvajalci, izvajalci in vsi tisti,  ki na tem področju premikajo stvari, so gonilo razvoja in napredka. To kar dela uspeh.

Gre za edina in največja strokovna sejma za mojstre, poznavalce in ljubitelje.

 

Sejem Gospodarska vozila prinaša največjo ponudbo lahkih, srednjih in težkih gospodarskih vozil, kjer so se sejma udeležile skoraj vse blagovne znamke s področja težkih gospodarskih vozil.

Model tovornjaka z pomenljivim imenom

Logistične rešitve bodo ponujale navigacijske in telekomunikacijske sisteme ter informacijske rešitve. Pri sejmu Avto in vzdrževanje boste na svoj račun prišli vsi, ki se poklicno ukvarjate ali vas kako drugače zanimajo novosti s področja avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma.

V sklopu sejma Avto in vzdrževanja je Sekcija avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici pripravila:

-v četrtek, 19. maja 2023 dogodek z naslovom »Komu koristi, da sistem izrabljenih vozil ne deluje?«

-v soboto, 20. maja 2023, Dan oprtih vrat sekcije avtoserviserjev.

Delegacija “pomembnežev” na ogledu sejma

Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici in Združenje za promet pri Gospodarski zbornici bosta pripravila:

-v petek, 19. maja 2023 strokovni posvet Varnost tovornega in potniškega prometa na slovenskih avtocestah.

Ne smemo spregledati glasbeni nastop odločne koroške glasbenice Dunje Vrhovnik.

Dunja Vrhovnik ve kako se stvari streže

Celje je mesto  in celjski sejem je kraj kjer se srečata pamet in drznost, kjer se družita sedanjost in prihodnost, mesto kjer nastaja uspeh. Pridite blizu in začutite ta edinstven utrip.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč