Nekategorizirano

GOOGLE PRENAVLJA ZEMELJEVID

V zadnjih nekaj letih je Google neumorno izboljševal to priljubljeno storitev in vstavil veliko količino koristnih informacij. Poleg tega so bile dodane različne možnosti s poudarkom na praktični uporabi, kot so informacije o prometu, javnem prevozu, zanimive vsebine, ki jih lahko najdemo na območju in podobno.

Nova posodobitev bo ciljala na same mape. Google je uporabil algoritem barvnega preslikavanja za pravilno preslikavo zemljevidov, ki predstavljajo različne terene in geografske značilnosti, piše GSM Arena.

Rezultat je “bolj celovit, živ zemljevid terena, ki je uporabnejši za splošno uporabo in bolj v skladu s klasičnimi zemljepisnimi zemljevidi.”

Z novo posodobitvijo bo Google Maps bolj podoben geografskim zemljevidom, z bolj zastopanimi podrobnostmi, kot so plaže, puščave, zelene površine in z izrazitejšo modrino oceanov, rek in jezer. Poleg tega bodo višine bolje prikazane. Google trdi, da bodo vsi lahko zelo dobro videli zemljevid, ne glede na to, ali je njihov poudarek na gosto zemljevidu naseljene metropole ali na redko poseljenih podeželskih območjih. Ta so pravzaprav še posebej zanimiva, ker prebivalce takšnih območij skrbijo različne informacije na zemljevidu.

Google bo v naslednjih nekaj tednih začel uvajati posodobljene zemljevide in kot vedno, ko gre za takšne storitve, bo šel postopoma.

Povz.: Noob

Mogoče vam bo všeč