Dogodki in prireditveSlovenijaTurizemV fokusu

Google Arts & Culture in Slovenska turistična organizacija predstavljata “Zgodbe iz Slovenije”

Google Arts & Culture in Slovenska turistična organizacija omogočata spletni vpogled v bogato naravno in kulturno dediščino Slovenije.

Google Arts & Culture in Slovenska turistična organizacija predstavljata “Zgodbe iz Slovenije”

Slovenija je zeleno srce Evrope, z raznoliko in čarobno naravno krajino, bogato kulturno dediščino, običaji ter pripovedkami, ki se spajajo v enovito zgodbo očarljive dežele med Alpami in Jadranskim morjem.

Kot plod sodelovanja med Google Arts & Culture in Slovensko turistično organizacijo je na spletni strani Slovenian Stories / Zgodbe iz Slovenijezdaj na voljo spletni vpogled v bogato slovensko naravno in kulturno dediščino. Edinstvene obrti, dih jemajoči razgledi in predani ljudje so predstavljeni tudi v kratkem filmu.

Projekt je na pot slavnostno pospremil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je poudaril, da je bila predsedniška palača v Sloveniji ena prvih posnetih in digitaliziranih znamenitosti, tako pa je bila postavljena na ogled prav vsem. Veseli ga, da je z novim slovenskim projektom Google Arts & Culture na voljo še več krajev in tradicij, ki jih lahko ljudje iz celega sveta raziskujejo preko spleta. V času omejenih potovanj in šolanja na daljavo je to še toliko bolj cenjeno.

Več kot 60 zgodb in virtualnih ogledov, več kot 1.200 fotografij, umetnin in fresk

Digitalna zbirka Zgodbe iz Slovenije prikazuje naravne lepote dežele, njeno zgodovinsko dediščino, mite in legende ter zgodbe ljudi. Gre za eno najobsežnejših tovrstnih zbirk doslej in je posebej posvečena neotipljivi dediščini Slovenije. Vsebuje več kot 60 zgodb in virtualnih ogledov ter več kot 1.200 fotografij, umetnin in fresk, vrhunec pa predstavljajo tudi zapisane pravljice, ki orišejo bogat in živahen svet slovenske folklore. Na voljo so štiri znane slovenske pravljice, prirejene po zgodbah Dušice Kunaver, raziskovalke in ljubiteljice folklore.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/18208-google-arts-culture-in-slovenska-turisticna-organizacija-predstavljata-zgodbe-iz-slovenije?utm_content=si-dec21-pr-obv-86&utm_campaign=sI-dec21-pr-tta-48&utm_medium=email&utm_source=Net-Results#

Mogoče vam bo všeč