Nekategorizirano

Franca Kanglerja za župana podpira pet bivših rektorjev Univerze v Mariboru

Pred sklepnim dejanjem letošnjih lokalnih volitev, drugim krogom županskih volitev v Mariboru, je kar pet nekdanjih rektorjev Univerze v Mariboru podprlo Franca Kanglerja: zaslužni prof. dr. Alojz Križman, prof. dr. Ludvik Toplak, prof.dr.Ivan Rozman, prof. dr.Igor Tičar in akad. redni prof. dr. Željko Knez.

Nekdanji rektor Univerze v Mariboru, častni občan Maribora in predsednik AME – ECM prof. dr. Ludvik Toplak je kandidaturo Franca Kanglerja pospremil z naslednjimi mislimi:

Franca Kanglerja opisuje njegov sodelavec v knjigi Županov boj kot poštenega in predanega kriminalista. Lovci ga poznamo kot člana zelene bratovščine, predanega zaščitnika divjadi in ravnotežja v naravi. Gasilci so ga opisali kot požrtvovalnega delavca v času poplav Drave, ob klicu v sili na pomoč. Maribor ga je spoznal po sloganu »S srcem za Maribor«. Kot predsednik komisije za nadzor nad delom tajnih obveščevalnih služb so ga poznali kot neizprosnega zagovornika zakonitosti pri delu tajnih služb. V parlamentu so ga poznali kot borca za Maribor takrat, ko je šlo za financiranje javne infrastrukture in pri dodelitvi evropskih sredstev ter enakih meril pred zakonom za vse. S pridobitvijo številnih finančnih projektov iz evropskih sredstev za mesto Maribor, projektov Maribor Evropska prestolnica kulture ter Maribor Evropska prestolnica mladih, je z mednarodnim lobiranjem vzbudil strah pri mnogih potencialnih konkurentih doma, zato so mu tudi zrušili svetovni projekt Univerzijade v Mariboru. Finančni centri moči so z  vzporednimi institucijami ustvarjali famo o »ptičji hišici«, 38 let starem traktorju in »vedeževalki«, vse v strahu »da se ponovno vrne v politiko«. Po številnih sodno izvedenih dokaznih postopkih krivde ni bilo možno dokazati, zato je bil oproščen v skladu s tisoč letnim pravnim pravilom v dvomu se oprosti, in dubio pro reo.

Prof. dr. Ludvik Toplak

VIDEO: razloge, zakaj podpira Franca Kanglerja za župana MAribora, je akad. redni prof. dr. Željko Knez strnil v naslednjo izjavo:

Mogoče vam bo všeč