Nekategorizirano

Franc Kangler: SOVA še danes danes ščiti sodnika Janeza Žirovnika, mariborska sodišča “prestreljena” z agenti Udbe!

Gost tokratne oddaje Sreda v sredo je Franc Kangler, nekdanji državnozborski poslanec in župan Maribora, danes državni svetnik, ki se na skupni listi SDS in SLS poteguje za evropslega poslanca. Izhodišče najinega pogovora je bil 12. maj 2016, ko se je na konstitutivnem kongresu zbralo kar precej ljudi in se je stranka iz stranke Lista Franca Kanglerja preimenovala v Novo ljudsko stranko. Vse do današnjega časa, ko se bo 26.maja odločalo o novih evropskih poslancih, se je Franc Kangler oziroma njegova NLS pojavila na lanskih državnozborskih in lokalnih volitvah. Zadnje so bile uspešne, kajti NLS ima v mestnem parlamentu Maribora 10 svetnikov, Franc Kangler pa je v boju za županski stolček šele v drugem krogu moral priznati poraz “novemu obrazu globoke države” Sašu Arsenoviču. 
Vsebina najinega pogovora je bila torej povezana z aktualnostmi, ki bodo 26 maja odločale, komu dati glas, komu zaupati, da se bo v Bruslju slišalo več Slovenije.
So to varnostna vprašanja, povezana z zadnjo eskalacijo migrantov na Slovenijo? So to vprašanja, povezana z nefunkcioniranjem pravne države in kršenjem temeljnih človekovih pravic? So to problemi mladih, starejše generacije, delavcev migrantov…..vsega po malem priznava Franc Kangler in dodaja, da so z oblikovanjem skupne liste SDS in SLS ponudili dovolj verodostojne in zaupanja vredne obraze, ponudili pa tudi odgovore na ključna razvojna vprašanja Evrope in Slovenije.

Mogoče vam bo všeč