Nekategorizirano

Franc Kangler: Sedem let sem čakal na ta dan in tudi ta dan RESNICE IN PRAVICE je prišel

“Sedem let sem čakal na ta dan in tudi ta dan RESNICE in PRAVICE je prišel. Očitno na sodišču v Murski Soboti spoštujejo Ustavo,” je bila prva reakcija Franca Kanglerja. Danes jeKangler prejel poštno pošiljko s sklepom senata Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je v kazenski zadevi “Tržnica” izločilo vso dokazno gradivo, ker je bilo pridobljeno na protipraven način v navezi Policije, tožilstva in mariborskih sodnikov, ki so slepo sledili preiskovalnemu sodniku dr. Janezu Žirovniku, nekdanjem uslužbencu Sove.

Spomnimo, Kangler je dokazoval, da so odnosi s sodnikom Janezom Žirovnikom obremenjeni s številnimi medsebojnih konfliktov, ki segajo v čase, ko je bil svetovalec, pozneje pa namestnik predstojnika Sove, Kangler pa član odbora DZ za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, je SOVO oziroma Žirovnika večkrat ujel na “levi” nogi.  Konfliktnost, ki je prešla na osebno raven, je po mnenju in prepričanju Franca Kanglerja, kar so potrdile tudi priče, vodilo sodnika Žirovnika k sprejemanju pristranskih odločitev, kršenju zakonov in s tem Kanglerju kršil temeljne človekove pravica, kar je konec koncev spoznalo tudi Vrhovno sodišče. 

Senat soboškega okrožnega sodišča pod vodstvom okrožne sodnice svetnice Natalije Goldinskij Husar sledilo Kanglerju in njegovi obrambi in v celoti izločilo dokaze. 

O razsodbi soboškega okrožnega sodišča je Franc Kangler za naš spletni časopis V FOKUSU povedal:

Mogoče vam bo všeč