Nekategorizirano

Franc Breznik: Ujeti vlak, ki nas pelje v napredek in obstoj

Sinoči je  v Šentjurju  potekal zanimiv pogovorni večer, ki ne more pustiti brezbrižnega nobenega človeka,  naravnega v sedanjost in prihodnost.  V prihodnost, za katero si moramo  kupiti vozovnico danes, če je že nismo včeraj ali predvčerajšnjem.

Že po samem uvodu se je poslušalcu dozdevalo, da se gre za temo, področje, segment, ki bo bistveno determiniralo, odrejalo naše ravnanje, razmišljanje, celo življenje samo. Tudi zato na izsledke in vedenja o prednostih in nuji nas ne smejo pustiti popolnoma indolentne. Da to ne bi bilo tako, sta se potrudila sogovornika in sicer Franc Breznik, poslanec SDS v DZ RS in zagrizen privrženec, spodbujevalec uporabe izsledkov in dosežkov Revolucije 4.0  in Jani Glavač, tehnični direktor visokotehnološkega podjetja Etra, ki je že sedaj vključeno v prenekatero  rešitev, ki že pomeni »vožnja« po avtocestah in koridorjih Revolucije 4.0.

»Čas, ki ga živimo, je čas visokih tehnologij prihodnosti in njih dosežkov. Kdor bo vodil tehnologije prihodnost, ta bo vodil svet« je dejal Jani Glavač, tehnični direktor podjetja Etra iz Celja, podjetja,ki samo spada v sklop podjetij, ki to visoko tehnologijo  soustvarjajo in aplicirajo v realni vsakdan.

Da bi vse to živelo, zaživelo, učinkovalo in dalo rezultate, pa je potrebno ustvariti pogoje, da tu domujejo in ostajajo podjetja in inštitucije , ki to razvijajo. Za to je odgovorna politika. Pa ne vsaka politika, ampak politika, v kateri ima stroka, ki je utemeljila preko svojih empiričnih, se pravi izkustvenih rezultatov. »V Sloveniji je znanja  dovolj, samo  miselna in finančna infrastruktura mora temu slediti. Še bolj mora temu slediti politika na ravni odločanja in priprave  lajšanja delovanja na področju zakonodaje« je dejal  Franc Breznik.

Danes nismo v situaciji izbirati, kaj bomo uporabljali in kaj ne, ampak koliko tega bo vključeno v naše življenje. Temu je treba dovoliti da se uporabnost tega »zažre« v vsakdanjost, ki bo lepa tudi s pomočjo dosežkov Revolucije 4.0 tukaj in zdaj

Zahvala  velja pobudnici tovrstnega večera mag. Mojci Inkret kakor tudi obema že omenjenima gostoma. Skočimo na vlak dosežkov Revolucija 4.0, ni ne Francoski in ne Nemški, ampak  zadnji vagon vlaka napredka in prihodnosti!

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč