Nekategorizirano

Franc Breznik: »Sloveniji sem prisegel leta ’91, njej služim še danes«

V ponedeljek  je v Celju v prostorih Narodnega doma potekala okrogla miza o stanju na področju zdravstva, sodstva in varnosti državljanov.  Že sama napoved, je dajala možnost pričakovanj o zelo zanimivem in bogatem večeru v smislu  mnoštva zanimivih informacij in dopolnitev že tako bogate in vsebinske slike o delu gostov v Parlamentu i v siceršnjem delovanju gostov.

Gosta večera, ob gostitelju in moderatorju okrogle mize,  poslancu  dr. Vinku Gorenaku, sta bila Jelka Godec, poslanka in predsednica parlamentarne preiskovalne komisije, ki se je ukvarjala z preplačilom pri nabavi žilnih opornic ali drugače povedano z korupcijo v zdravstvu ter Franc Breznik, poslanec in poznavalec področja obrambe.

Marsikdo se vpraša,  zakaj nekdo  gre v politiko, še posebej če se ve o taistem, da v svoji službi, karieri,  da se  da zaslužiti več in lagodneje peljati svojo poslovno kariero in zasebno življenje in pluti skozi mnogo bolj mirne vode. Tudi pri gostih večera je bilo tako.  Ampak redki so tisti, domoljubi in resnicoljubi posebej, ki lahko ostanejo mirni in dovolijo da nam država ostaja in uhaja in se zapleta v lovke korupcije, klientelizma  in še hujše, da je ugrabljena od struktur, ki  dejansko nikoli niso izpustili taiste iz svojih izkoriščevalskih  lovk in  rok. Zato je treba  gostom večera dati posebno priznanje in jim popihati na dušo, da čim dlje ostanejo v politiki in svetu, ki sicer ni lep, ampak za nas  državljane je pomembno, da tudi  z njihovo pomočjo, kot našimi predstavniki prispevamo,  da se to obdobje  odtujene in ugrabljene države čim prej zaključi.

Iskrena hvala predsedniku  MO SDS Celje, Leonu Podlinšku,  ki je svojimi sodelavci  omogočil pripravo in izvedbo te okrogle mize.

Tekst&foto: Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč