Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenija

Festival urbane kulture Panorama – sobota 21.8.2021 Ptuj

Z željo, da bi v svojem mestu (Ptuj) prispevali k razvoju urbane kulture, so glasbeniki pod taktirko Nenada Neša Tokalića zasnovali koncept Festivala urbane kulture Panorama, s katerim ne želijo le nastopati na velikem odru in nanj vabiti mlade nadobudne glasbenike, pač pa predvsem inovirati, povezovati, delovati v svojem poklicu, prispevati okolju in skupnosti – delati dobro za dobro.
21. avgusta bo luč sveta premierno ugledal ptujski festival, katerega program bo izveden po načelu »od skupnosti za skupnost«.

Festival urbane kulture bo potekal 21. avgusta 2021 od 14. ure naprej na Panorami Ptuj.

Ustvarjalni kolektiv, ki šteje že 65 članov, je zasnoval pester dnevni in večerni program za vse generacije. Sestavljajo ga otroške aktivnosti z delavnicami in igrami, ter koncertni program z nastopi priznanih slovenskih glasbenikov, domačih skupin in gostov iz regije.
Dobro za dobro vključuje tudi družbeno odgovornost in dobrodelnost, zato zbiramo sredstva za Društvo UP-ornik, ki bo z zbrano vsoto ljudem v socialni stiski pomagalo pri plačilu osnovnih položnic in prehrane. Doniraš lahko takoj, in sicer tako, da pošlješ SMS sporočilo z besedilom “upornik5” na 1919.
Nevladne organizacije, vključite se! Festival urbane kulture je vključujoče in participativne narave, zato vabljeni, da v dnevni program prispevate svoje aktivnosti. Podrobnejše informacije tukaj: https://bit.ly/PrijaviAktivnost
Glasbeni program bo pester ves dan in vso noč. Na odru se bodo zvrstili nastopi ptujskih skupin Anomalo in Šalamun ter DJ dvojca Herbalist & D*Sun. Nastopili bosta tudi Ana Bezjak in Bilbi, ki jo bodo spremljali Gregor Stermecki, Luka Herman Gaiser, Doris Šegula in Jože Zadravec. Regijo pa bo zastopala izjemna sopranistka Natalija Radić. Po dolgem času bo doma nastopil bass master Tadej Kampl, z njim pa Igor Leonardi in Janez Gabrič. V vrhunec večera pa bodo zbrane popeljali gostitelji Popperkeg Orchestra. Da, plesali bomo!
Festivalski meni pripravljajo Zavod NA in Kavarna Bodi.
[Organizator dogodka je Društvo za glasbeno analizo Popperkeg v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in Društvom UP-ornik. Dogodek pa podpirajo tudi številnimi domači kulturniki, nevladniki in gospodarstveniki z materialnimi in finančnimi sredstvi.]
Več informacij na https://www.facebook.com/events/261819562072424

Mogoče vam bo všeč