Dogodki in prireditvehranakulinarikaSlovenijaTurizem

Umetnost rizlinga & gibanice – 20.8.2021 v Lenartu

V Lenartu se ponovno dogaja. Ob rizlingu boste lahko okusili imenitno gibanico.

 Edinstven večer za razvajanje vseh čutil ✨
𝐔𝐦𝐞𝐭𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐫𝐢𝐳𝐥𝐢𝐧𝐠𝐚 𝐢𝐧 𝐠𝐢𝐛𝐚𝐧𝐢𝐜𝐞 bo večer, v katerem bo mogoče poskusiti najrazličnejše rizlinge skupaj s tradicionalno kulinariko pripravljeno na sodoben način. Okusite in občutite preplet vina, kulinarike in umetnosti na najbolj čutnem nivoju.
Poetično vzdušje bomo ustvarjali s kantavtorjem Tadejem Vesenjakom. Glasbeni vrhunec večera pa bomo doživeli v intimnem parku ob stari šoli z
Majo Keuc * Amayo z bendom.
Z nami bodo vrhunski kuharji Štajerske hiše kulinarike in članice Društva kmečkih žena in deklet Lenart, ki bodo s Show-cookingom poskrbeli za pravo kulinarično predstavo.
🔸 Petek, 20. 8. 2021 s pričetkom ob 17. uri
🔸 Okolica cerkve sv. Lenarta v Lenartu
🔸 Več informacij: www.rizling.si
🔸 Vstopnina: 15 eur/osebo. Vstopnice bodo naprodaj pred dogodkom.
Vstopnina: 15€/osebo ti nudi degustacijski kozarec, neomejeno število vzorcev, kos gibanice, pripravljene pred vami in čudovito doživetje vinsko kulinaričnega večera.
🔸 Na dogodku velja pravilo PCT, testiranje bo mogoče opraviti v Zdravstvenem domu Lenart tudi med 14.00 in 19.00 na dan dogodka.
Ne zamudi tega edinstvenega dogodka!

O gibanici

 

Gibanica je značilna pogača in dobro ohranjena kulinarična posebnost severovzhodne Slovenije, predvsem v Prekmurju, Prlekiji, Halozah in Slovenskih goricah. Gibanica je značilna praznična pogača, ki so jo pripravljali predvsem ob praznikih in večjih delih na kmetijah. »Slovenjegoriška« gibanica je svojevrstna in edinstvena. Na dogodku Umetnost rizlinga & gibanica jo boste lahko poizkusili v raznih različicah izpod kmečkih rok.

Mogoče vam bo všeč