Dogodki in prireditveKulturaSlovenija

DNEVI AFRIKE V MARIBORU – 21.8. do 29.8.2021

Od 21. do 29. avgusta 2021 se bo v Mariboru odvijal Teden Afrike, ki bo v okviru kulturnega in izobraževalnega programa predstavil to bogato, raznoliko celino.

Teden Afrike je namenjen praznovanju afriške enotnosti, raznolikosti, uspeha in združevanja Afričanov v Sloveniji ter odpiranju priložnosti, da predstavijo kulturno in družbeno energijo afriških držav.

Sodelujoče organizacije:
KUD Baobab, Plesna izba Maribor (Festival Maribum Afriqui), SLOGA, platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, Društvo Afričanov Maribor, Skuhna, Zavod Mars, Zavod Global, Zavod Ritem Afrike, Zavod Studio 25, Zavod Diaspora, Inštitut za afriške študije, Mitra (Festival Dokudoc), Zavod Ornament, Maribor, Mariborska knjižnica.

Teden Afrike
21. 8. 2021 – 29. 8. 2021
Vetrinjski dvor, Mestni park
Teden Afrike bo teden pestrega kulturnega in izobraževalnega programa, ki bo predstavil to bogato, raznoliko celino. Teden Afrike je namenjen praznovanju afriške enotnosti, raznolikosti, uspeha in združevanja Afričanov v Sloveniji ter odpiranju priložnosti, da predstavijo kulturno in družbeno energijo afriških držav. S tem želimo vplivati na razvoj zavedanja o pomenu medkulturnega dialoga in sožitja različnih svetov. Naš namen je preko izobraževalnih in kulturnih vsebin razširiti obzorja in preseči stereotipe, ki obstajajo v naši družbi.
Ni nas malo Afričanov, Afričank, naših potomcev in družinskih članov in ni malo vseh drugih, ki se z nami radi družite, spoznavate naše kulture, zato vas vabimo na Teden Afrike v Mariboru, na veselo dvorišče v Vetrinjskem dvoru in pod drevesne krošnje v Mestni park.
Delavnice za otroke, predavanja, okrogle mize, zgodbe, pesmi, plesi, glasba, filmi, šport, okušanje afriške hrane in pijače – glasno in krasno bo ta teden v Mariboru!
Sodelujoče organizacije:
KUD Baobab, Plesna izba Maribor (Festival Maribum Afriqui), Sloga, Društvo Afričanov Maribor, Skuhna, Zavod Mars, Zavod Global, Zavod Ritem Afrike, Zavod Studio 25, Zavod Diaspora, Inštitut za afriške študije, Mitra (Festival Dokudoc), Zavod Ornament, Maribor, Mariborska knjižnica
PROGRAM:
V sodelovanju s Tednom Afrike se bo odvijal Festival Maribum Afriqui:
Festival MARIBUM AFRIQUI 2021, mednarodni glasbeni festival
21. 8. 2021, sobota, ob 19. uri Koncert: Sekou Kouyate (Gvineja), Mestni park Maribor
Sekou Kouyate je gvinejski virtuoz na kori, ki tradicionalno zahodnoafriško glasbo dopolnjuje z jazzom, soulom, funkom in bluesom.
24. 8. 2021, torek, ob 21. uri, Koncert: Sekou Kouyate & Family band (Gvineja, Slovenija), Poletni KGB pod hrastom, Lutkovno gledališče Maribor
Na drugem koncertu v sklopu festivala Maribum Afriqui se bodo Sekouju Kouyateju pridružili mladi, izjemno talentirani Ariel Vei Atanasovski na violončelu in kitari, prekaljeni in z vsemi glasbami namazan Igor Bezget na kitari in Tina Sovič na afriški buči. Vstopnina: 12 evrov
26. 8. 2021, četrtek, ob 20. uri Koncert: Mamadou Diabate band (Burkina Faso, Avstrija), Vetrinjski dvor
Mamadou Diabate je mojster balafona iz Burkina Fasa, ki ga ne smete zamuditi. Vstopnina: 10 evrov
27. 8. 2021, petek, ob 20. uri Koncert: Trio Mala Afrika, Vetrinjski dvor
27. 8. 2021, petek, ob 21. uri Koncert: Angata Fo, Vetrinjski dvor
Afriška glasba, kot jo slišijo slovenski ustvarjalci. Vstopnina za oba koncerta: 10 evrov.
Plesna izba Maribor
Več informacij o programu najdete na strani https://www.facebook.com/events/1733849170131582/

Mogoče vam bo všeč