Dogodki in prireditveGospodarstvoizobraževanjepredsedovanje Svetu EU - SLO 2021SlovenijatehnologijaV fokusu

Evropski teden veriženja blokov (European Blockckchain Week) 2021 je pred vrati! – 20.9. do 24.9.2021

Digitalno središče Slovenije (v prostorih BTC  Ljubljana) organizira Evropski teden veriženja blokov (European Blockckchain Week) 2021.

V petih dnevih bodo hibridno ( v živo in online) izvedli različne dogodke, kjer bodo predstavili vse novosti in usmeritve na področje EU in v Sloveniji.

V ponedeljek 20.9.2021 bodo izvedli slovensko-madžarski poslovni forum. SLOVENSKO-MADŽARSKI BLOCKCHAIN BUSSINES FORUM

Od torka do petka 24.9.2021 bodo izvedena različna predavanja in paneli na temo VRH EU VERIŽENJE BLOKOV: VERIŽENJE BLOKOV IN UMETNA INTELIGENCA ZA EVROPSKI ZELENI DOGOVOR

 

Po novem evropskem dvojčku za zeleni in digitalni prehod ter vlogi naprednih tehnologij v podporo temu prehodu imamo odlično priložnost za manifestacijo pozitivnega vpliva tehnologij na preobrazbo evropskega gospodarstva in družbe. Namen dogodka nas je usmeriti k različnim priložnostim, ki jih lahko tehnologije ponudijo na poti do konkurenčnejšega in odpornejšega gospodarstva, hkrati pa omogočijo boljšo kakovost delovnih mest in življenja družbe. V luči pandemije COVID-19 je Evropski zeleni dogovor temelj odziva Evrope, ki temelji na zelenem prehodu z vladami, podjetji in družbami s poudarkom na okrevanju. EBCW2021 ima ambicijo predstaviti prispevek veriženja blokov in umetne inteligence k evropski zeleni in digitalni tranziciji.

Evropski teden veriženja blokov 2021 organizirajo: Blockchain for Trusted Data Ecosystem Digital Innovation Hub, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Evropska komisija, European Blockchain Partnership, EU Blockchain Observatory and Forum, OECD, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Hashnet, Tehnološki park Ljubljana, INATBA, DIH Slovenije, SPIRIT Slovenija, Blockchain Alliance Europe in druge partnerske organizacije.

 

Več o programu na https://www.ebcw.eu/

in na

in na  https://eu2021.dihslovenia.si/koledar-dogodkov/

vir: https://www.ebcw.eu/

mib

 

Mogoče vam bo všeč