Dogodki in prireditveKulturaSlovenijaV fokusu

Jakopičevo sprehajališče v parku Tivoli, Ljubljana – razstava ob 200. obletnici Narodnega muzeja Slovenije

Sprehodite se po Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem parku Tivoli ter si oglejte razstavo ob 200. obletnici Narodnega muzeja Slovenije.

Narodni muzej Slovenije je najstarejša muzejska ustanova na Slovenskem. Z razstavo ob 200-letnici delovanja v osemdesetih slikah prikazuje svojo bogato zgodovino, znamenite predmete, pestro muzejsko delo, muzejske stavbe in raznolike dejavnosti.

Na razstavi se predstavlja sodobni muzej, ki obiskovalcem omogoča vedenje o preteklosti, razumevanje sedanjosti in pogled v prihodnost.

Privlačno slikovno gradivo odseva poslanstvo osrednjega nacionalnega muzeja: varovanje, vrednotenje, raziskovanje, interpretiranje in razstavljanje pa tudi promocija bogate kulturne dediščine Ljubljane in Slovenije.

Razstava je na ogled na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli.


 

V 80 slikah so predstavljeni bogata zgodovina muzeja, znameniti predmeti, pestro muzejsko delo, muzejske stavbe in druge muzejske dejavnosti.

Častni pokrovitelj dogodkov ob praznovanju 200-letnice prvega muzeja na Slovenskem je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Sponzor dogodkov ob 200-letnici Narodnega muzeja Slovenije je Zavarovalnica Triglav, d.d.

Zunanje povezave:200 let Narodnega muzeja Slovenije

Vir: Napovednik.com, Narodni muzej Slovenije

 

Mogoče vam bo všeč