Vir: Avaz.ba
EvropaPolitikaSvetV fokusu

[EVROPSKA UNIJA JEZNO] Moskva pokazala da ne želi konstruktivan dijalog !!

Rusija ne želi izkoristiti priložnosti za konstruktiven dialog z EU in bo morala nositi posledice, je dejal visoki predstavnik Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell.

Borelj je dejal, da je bil njegov obisk v Rusiji od četrtka, 4. februarja, do sobote, 6. februarja, zapleten, da je bila tema pogovora slabo stanje v odnosih med Brusljem in Moskvo, odnosi pa so bili še dodatno prizadeti zaradi  aretacije in zapora Alekseja Navalnega.

Izgon treh diplomatov EU iz Rusije med Borrellovim obiskom v Moskvi je znak, da ruske oblasti ne želijo sodelovati v bolj konstruktivnem dialogu z EU, in opozoril, da razmere niso bile nepričakovane, ampak “obžalovanja vredne tudi zaradi strateška perspektiva. “, je poročala Anadolija.

Vir: Avaz.ba

Po besedah ​​Borelja bo morala EU razmisliti o posledicah, dobro premisliti, v katero smer se želi premakniti v odnosih z Rusijo, in nadaljevati enotno in odločno.

Pojasnil je, da se EU in Rusija, razen v primeru “Navalny”, ne strinjata glede številnih drugih vprašanj, vključno z Belorusijo, Ukrajino, Gruzijo, Sirijo in Libijo.

Poudaril je, da bodo o odnosih med EU in Rusijo govorili na zasedanju zunanjih ministrov EU 22. februarja, članice bloka pa bodo sprejele odločitve o naslednjih korakih in da obstaja možnost uvedbe sankcij proti Moskvi .

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa