Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusSlovenija

Evropska unija je zavrnila ruska cepiva !!

Evropska unija je uradno zavrnila cepivo “Sputnik V” in ga razglasila za nezaželeno, a uradni Bruselj se za očmi javnosti obrača na to cepivo, je izvedel Reuters.

Uradnik EU, vključen v pogajanja za nabavo cepiv s farmacevtskimi podjetji, je dejal, da države članice EU razmišljajo o začetku pogajanj s proizvajalci Sputnik V na podlagi zahteve štirih držav članic za začetek pogajalskega procesa.

To sta Madžarska in Slovaška, ki sta že nabavili ruska cepiva, Češka, ki je izrazila zanimanje, evropski uradniki pa so potrdili, da namerava Italija začeti s proizvodnjo “Sputnika” v svojem največjem bioreaktorju v tovarni ReiThera blizu Rima.

Evropska agencija za zdravila je doslej odobrila uporabo cepiv štirih proizvajalcev, vendar je imunizacija v EU počasna zaradi pomanjkljivosti v proizvodnem procesu.

Če bo “Sputnik V” odobren v EU, bo to velika diplomatska zmaga Rusije, ki je bila zaradi priključitve Krima in podpore proruskim separatistom na vzhodu Ukrajine že leta pod trgovinskimi sankcijami iz Bruslja. 

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa