Vir: Avaz.ba
EvropaSlovenijaSvet

Vatikan ne namerava blagosloviti istospolnih porok

V izjavi, ki jo je danes izdal Vatikan, je poudarjeno, da katoliška cerkev ne bo blagoslovila istospolnih porok, če bo homoseksualnost označila za greh. V dolgi izjavi je Sveti sedež poudaril, da je homoseksualnost grešno dejanje in ni v skladu z Božjimi zapovedmi.

“Blagoslov istospolnih skupnosti se ne more šteti za dovoljenega. Bog ne more blagosloviti grehov “- so zapisali iz Vatikana v izjavi, ki jo je odobril papež Frančišek.

Čeprav so mnogi pričakovali, da bo papež do tega problema imel veliko bolj liberalni pristop v primerjavi s svojimi predhodniki, kar je poudaril z določenimi izjavami, se je Cerkev še vedno držala prej navedenih načel glede istospolnih zakonskih zvez.

“Ni dovoljeno blagosloviti odnosov ali partnerstev, ki vključujejo spolne dejavnosti zunaj zakonske zveze, kar velja tudi za osebe istega spola” – je navedeno v izjavi.

Vendar je Cerkev v izjavi dejala, da so homoseksualci lahko blagoslovljeni kot posamezniki, če delujejo v skladu s cerkvenimi nauki.

“Ta odločitev ne izključuje blagoslova za posameznike s homoseksualnimi nagnjenji, ki kažejo voljo do življenja v skladu z božjimi in cerkvenimi načeli” – je navedeno.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa