Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusZdravje

[Evforija] Velika gužva v lokalih in na ulicah Londona

Po sprostitvi epidemioloških ukrepov po Angliji poročajo o močni gneči na vrtovih novoodprtih lokalov in restavracij v Londonu, poroča Anatolija.

Po nekajmesečni prepovedi dela so od ponedeljka, 12. aprila, vrtovi gostinskih obratov v Angliji znova odprti za goste.

Istega dne je v londonskem okrožju Sohu veliko število ljudi obiskalo pube in bare ter proslavilo težko pričakovano omilitev ukrepov.

Druga faza omilitvenih ukrepov

Prebivalci Anglije lahko po nekaj mesecih obiščejo trgovine, restavracije, pube, frizerje, telovadnice in druge storitve, ki ne veljajo za osnovne, potem ko je britanska vlada sporočila, da država prehaja v drugo fazo omilitvenih ukrepov proti širjenju koronavirusa.

Ostrejši ukrepi veljajo v Angliji od začetka januarja letos, podobno pa tudi v drugih delih Združenega kraljestva, ki je od začetka pandemije COVID-19 ena najbolj prizadetih evropskih držav s 127.000 smrtnimi žrtvami.

Pozvani k previdnosti

Premier Boris Johnson in epidemiologi pa so pozvali k previdnosti, da je še vedno veliko necepljenih in da bi neupoštevanje pravil o socialni distanci in drugih ukrepih lahko privedlo do novega povečanja števila okuženih to poletje.

Postrežba s hrano in pijačo v restavraciji bo možna vsaj do 17. maja, gledališča, kinodvorane, nočni klubi in večina drugih lokalov pa bodo do nadaljnjega ostali zaprti.

Število na novo okuženih, hospitaliziranih, pa tudi smrtnih primerov se je zmanjšalo zaradi množičnega cepljenja, po katerem je bilo doslej imuniziranih več kot 60 odstotkov odrasle populacije z enim odmerkom.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa