Nekategorizirano

Ekskluzivno iz županovega kabineta: Je Sašo Arsenovič izgubil živce in naposled pokazal svoj pravi obraz?!

Na prvi delovni dan po kar dolgih božično novoletnih počitnicah, kolektivca so si privoščili tudi na MO Maribor, naj bi se po hodnikih mestne uprave slišalo vpitje in dretje izza tesno zaprtih vrat kabineta župana Saše Arsenoviča. Na “raport” naj bi poklical vse predstojnike oddelkov občinske uprave, jih zmerjal in krivil za slabe rezultate v minulem letu in za njegovo, županovo izjemno nizko popularnost. Obrazi njegovega kabineta naj bi bili izzvzeti iz današnjega “pranja možganov.”

				Direktorski stolček v mestni upravi zapušča Boris Železnik, kot v.d. direktorja ga bo zamenjala Mateja Cekić. Foto: Mariborinfo			Direktorski stolček v mestni upravi zapustil Boris Železnik, kot v.d. direktorja ga je zamenjala Mateja Cekić. Foto: Mariborinfo

Morda njegovo izgubo živcev lahko pripišemo tudi dejstvu, da je z današnjim dnem Boris Železnik že bivši direktor mestne uprave. Do imenovanja novega direktorja bo mestno upravo začasno vodila vodja urada za finance Mateja Cekić. Nov direktor bo prav gotovo prišel iz vrst stranke SMC, ženitovanjska pogodba med Sašo Arsenovičem in Cerarjevo stranko SMC naj bi namreč vsebovala določilo, da je lahko direktor mestne uprave le kader iz vrst SMC.

Skratka, pohlep po županski funkciji, osebnem koristoljubju in koalicijskih kupčijah s stranko SMC, bo vse kaže Arsenoviča še drago stal! Porazni rezultati javnomnenjske ankete so bili eden od najbolj bolečih alarmov, sledila je še bolj boleča napoved direktorja mestne uprave Borisa Železnika, da bo z novim letom 2020 Arsenoviču pomahal v slovo.

Železnik, nekdanji šef ptujske policijske postaje, ki ga je Arsenoviču za direktorja mestne uprave “vsilila” stranka SMC, naj bi se odločil za slovo, ker so se njegovi pogledi na vodenje občinske uprave korenito razhajali z županovimi. Menda se seli na Obalo, na PU Koper, kar lahko tudi pripišemo “uspešnemu” kadrovanju SMC. Za popotnico naj bi prejel odpravnino v višini 17.718 evrov

Boris Železnik naj bi se po naših neuradnih informacijah znašel tudi na seznamu obremenilnih prič za Arsenovičeve “domačijske rabote” pri nekaterih javnih naročilih MO Maribor. Menda je Železnik zanje “prispeval” le bianko podpis pod naročila, odločitev, kdo in za koliko pa dobi posel, pa je bila v rokah župana Arsenoviča.

Preberi še:

https://vfokusu.com/post/503904/arsenovic-z-javnim-denarjem-mo-maribor-polni-zepe-poslovnih-prijateljev-primer-odvetnika-gregorja-zivka

V kolikor držijo naše informacije, ki smo jih prejeli, naj bi v kratkem župana Arsenoviča obiskali mariborski kriminalisti. Razlog, nič kaj transparentno inštaliranje direktorja javnega zavoda Športni objekti Maribor, revizija pa naj bi opozorila tudi na kopico nepravilnosti v poslovanju  Športnih objektov Maribor. Menda naj bi razvpiti mariborski kriminalist Aleksander Geršovnik, znan iz kriminalistično/tožilsko/sodnega pregona Franca Kanglerja, ki je v predkazenskem postopku Kanglerju evidentno kršil človekove pravice, že zaslišal nekatere člane Sveta Javnega zavoda Športni objekti Maribor.

Preberi še:

https://vfokusu.com/post/503941/bo-dvojec-oblak-kebe-javno-podjetje-farmadent-spremenil-v-arsenovicev-bankomat

Večerova javnomnenjska anketa Arsenoviča postavila na realna tla 

Mariborski Večer, sicer hišno trobilo župana Saše Arsenoviča, je sredi decembra objavil razultate javnomnenjske ankete med Mariborčani, ki so ga med župani v novejši mestni zgodovini postavili na zadnje mesto, slabo pa kaže tudi njegovi listi. Z največ, s kar 34 odstotki je bil najbolje ocenjen Franc Kangler, ki se je 2012 umaknil z županskega položaja zaradi divjanja granitno/jogurtnih vstajnikov. Pred Arsenoviča so anketiranci umestili Borisa Soviča in Alojza Križmana, Magdaleno Tovornik, in celo Andreja Fištravca. Po anketi Večera slabo kaže tudi pri podpori njegovi listi v mestnem svetu, ki bi, če bi bile volitve v tem trenutku, z 8% pristala na tretjem mestu. Pred njo bi s 16 odstotki zmagala lista Kanglerjeve NLS, na drugo mesto bi se uvrstila SDS z 8,5 odstotka.

Na koncu tudi premislek Mariborčanom, ki so predlani na volitvah “zaupali” novim obrazom, med njimi tudi Saši Arsenoviču. Bi se v enem samem letu dvignile cene vseh komunalnih storitev, javnega prevoza, parkiranj, za realizacijo obljubljenih projektov v predvolilni kampanji se ne zmeni, kakor tudi ne za številne pomoči potrebne Mariborčane, ki živijo pod pragom revščine. Edini Arsenovičev “uspeh” je prenova Glavnega trga pred njegovo gostilno Maribor.

Preberi še:

https://vfokusu.com/post/503970/obnova-mariborskega-glavnega-trga-donosna-le-za-zupanovo-restavracijo

Le kaj še čaka Mariborčane pod Arsenovičevim županovanjem!?

 

Mogoče vam bo všeč