Nekategorizirano

Ekskluzivno: Bo Marjan Podobnik novi predsednik SLS?

Pred Slovensko ljudsko stranko SLS je konec meseca septembra pomemben dogodek, kongres stranke, na katerem naj bi izvoilili novo vodstvo. Vse kaže, da bo vodenje stranke prevzel njen nekdanji predsednik Marjan Podobnik. 

Pred nekaj dnevi smo se na pogovoru predstavnikov različnih skupin sedanjih in nekdanjih nosilcev SLS z več kot 90 odstotno podporo uskladili za podporo kandidaturi mladega 29-letnega uspešnega kandidata SLS na zadnjih parlamentarnih volitvah v okraju Slovenska bistrica Modesta Montalna. Ker se v tako kratkem času Modest ni mogel odločiti za prevzem najodgovornejše funkcije v SLS – dal pa je soglasje za podpredsedniško mesto – prav tako pa soglasja h kandidaturi za predsednika vsaj za prehodno obdobje niso dali drugi nagovorjeni, ki bi lahko povezali trdno večino v SLS (med drugimi dr.Ludvik Toplak, Jakob Presečnik, Franci Bogovič, Andreja Grabner, Ivan Žagar, Vesna Starman), sem na številna prigovarjanja in prošnje  pred iztekom roka dal soglasje h kandidaturi za predsednika SLS v upanju, da bomo v naslednjih dneh našli statutarno korektno obliko, ki bo omogočila nadaljevanje dosedanjih spodbudnih pogovorov v smeri sodelovanja, krepitve zaupanja in iskanja optimalnih kadrovskih rešitev za uspešno prihodnost SLS.
Izražam priznanje številnim članom sedanjega vodstva SLS na čelu z v.d.predsednikom Primožem Jelševarjem za velik vložen trud v poenotenje SLS. Verjamem, da Slovenija potrebuje močno prenovljeno SLS in da jo bomo skupaj – in čimprej z zelo pomlajenim vodstvom- ponovno zgradili.

Marjan Podobnik

Mogoče vam bo všeč