Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoSlovenija

Drugi dan zlata vreden: »Izjemen obisk drugega dne marčnih sejmov«

Dan, ki se je iztekel pred dvema urama, kot drugi dan marčnih sejmov se je začel z otvoritvijo največjega strokovnega čebelarskega dogodka v Evropi, s sejmom Apislovenija, ki je na Celjskem sejmu že kar 46-krat zapovrstjo.

Ob koncu slavnostne otvoritve sejma so predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, predsednica upravnega odbora Nina Ermenc Pangerl in vodja marčnih sejmov Irena Škorja posadili sivke, ki so ene izmed bolj medovitih rastlin. S tem simboličnim dejanjem so skušali opozoriti, da ne pozabimo na čebele, ki v tem času potrebujejo hrano in našo pomoč, da pustimo cvetoče travnike nepokošene.

Simbolna čebela.

Drugače pa je drugi dan marčnih sejmov minil v izjemnem obisku in odzivu obiskovalcev. Razstavljavci so bili nad odzivom ljudi izjemno navdušeni, saj so se odzvali tako na vse njihove dogodke, predstavitve in predavanja kot tudi na njihovo ponudbo. Sejemski vrvež je tako zaživel v vsej svoji polnosti, saj je bilo na vseh petih sejmih res veliko zanimanja za vse razstavljavce. Marčni sejmi so izpolnili vsa naša pričakovanja, saj je bilo čutiti izjemno sproščenost, veliko novih poslovnih navezav in ogromno sejemskih nakupov.

Vsepovsod je bila enaka slika (Foto: Tegov)

Obisk je res bil kar se da množičen. Tudi iz prve roke lahko povem da je temu tako. To se da dojeti iz  besed izvršnega direktorja Celjskega sejma, mag. Roberta Otorepca, ki sem ga srečal med eno in drugo razstavno dvorano, ki je pravzaprav rekel da se nimajo kaj pritoževati. Posebej ob pogledu  na razstavna mesta in množica čakajočih, da kaj vprašajo ali kupijo kakšno stvar.

To je tisto kar mora biti in se prav na sejmu zgoditi. Stik, komunikacija, znanje, posel.

Vane T. Costa

Foto: Tegov

Mogoče vam bo všeč