Nekategorizirano

Dr. Millan Zver: Viktor Orban je imel pred 3. leti edini pravi pristop pri reševanju migrantske krize

Tokratna oddaja Evropski utrip, ki sicer nastaja potom skyp povezave na relaciji Slovenija – Strasbourg, ko se v slednjem odvija plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, je nastala kar na domačih tleh. Sogovornik evropski poslanec in vodja slovenske delegacije pri EPP dr.Milan Zver, vsebina pa:

– večinska podpora EU poslancev EPP o poročilu o domnevnih kršitvah temeljnih evropskih vrednot na Madžarskem, s čimer se je sprožil postopek za uveljavitev mehanizma7. člena EU pogodbe. Slovenski poslanci Zver, Tomc in Šulin so glasovali proti.

– podpora direktivi o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu, ker je dovolj dobra za nadaljnje usklajevanje med poslanci, Evropsko komisijo in Svetom EU. Zaščititi moramo avtorje, pri tem pa običajni uporabniki spleta ne smejo čutiti posledic, je med drugim dejal Zver.

– O zavajanju slovenske  tiskovne agencije STA, ko je poročala o objavi mnenja pravne službe EU, ki potrjuje slovenska stališča glede arbitraže, da naj bi slovenska EU poslanca dr. Milan Zver in Romana Tomc stopila v bran šefu komisije Jean-Claudu Junckerju. Dr. Milan Zver pravi, da če ” dokument pravne službe obstaja in če držijo očitki, da ga Evropska komisija ni upoštevala, potem to ni vprašanje politične družine EPP, ampak mora nanj odgovoriti komisija in slovenska komisarka Violeta Bulc, ki je del te komisije.”

VIDEO EVROPSKI UTRIP

Mogoče vam bo všeč