Nekategorizirano

Dr. Milan Zver: V letih 2021-2027 bo program Erasmus + Sloveniji prinesel 300 milijonov evrov

Ta mesec, ko se je zima koledarsko prevesila v pomlad, so evropski poslanci opravili dve plenarni seji v Strasbourgu.
O dogajanju na tokratni plenarki smo se pogovarjali z evropskim poslancem in vodjo slovenske delegacije pri EPP dr. Milanom Zverom. Pogovor je zajel tri pomembna področja: 
Verjamem, da imate tokrat veliko razlogov za zadovoljstvo! Kolegi poslanci so sprejeli vaše končno poročilo in  prižgali zeleno luč za program Erasmus + in tudi finančne okvirje za njegovo uresničitev v obdobju 2012 do 2017? Gre praktično za izjemen uspeh, pod katerim je podpisan slovenski poslanec v EU parlamentu?
V torek ste glasovali o direktivi za zaščito avtorskih pravic. Njeni zagovorniki so zbrali več glasov od vas, ki ste zaradi številnih pomislekov glasovali proti. V čem se kažejo pasti te nove direktive?

Ob sredah se po navadi za govornico evropskega parlamenta pojavi kak državnik, da vam spregovori, nato pa v razpravi pojasni svoja razvojna razmišljanja o Evropski uniji. To sredo bi se moral pred vami pojaviti predsednik slovenske vlade Marjan Šarec. Povabilo je zavrnil z najbolj plehkim izgovorom, da bi njegov nastop pomenil predvolilno aktivnost,. Verjetno košarica, ki jo je izrekel Evropskemu parlamentu, je namreč prvi evropski državnik, ki si je privoščil kaj takega,  ni ostala brez odmevov v Evropskih ustanovah? 

Mogoče vam bo všeč