Nekategorizirano

Donald Trump tudi uradno kandidat Republikanske stranke na letošnjih predsedniških volitvah

Ameriški predsednik Donald Trump je bil danes ponovno nominiran za republikanskega kandidata na predsedniških volitvah, ki bodo 3. novembra, na katerih bo njegov protikandidat demokrat Joe Biden.

Trump je večino glasov, kot je bilo pričakovano, prejel na začetku štiridnevne republikanske konvencije v Charlotteu v Severni Karolini.

Štiridnevna republikanska nacionalna konvencija se je začela v ponedeljek, Trump pa naj bi vsak večer nagovoril udeležence.

Na konvenciji bodo nastopili tudi njegovi otroci, republikanski voditelji in več Američanov, ki so postali konservativne ikone.

Za razliko od leta 2016 Trump vstopa na predsedniške volitve leta 2020 s polno podporo republikanskih volivcev, čeprav v ključnih ameriških zveznih državah zaostaja na voliščih.

Konvencija, ki je potekala v času, ko je epidemija koronavirusa terjala življenje več kot 170.000 Američanov, bo ključna za oblikovanje Trumpovega sporočil o kampanji, ki temelji na kulturnih delitvah, nacionalizmu in gospodarskem napredku.

Pričakuje se, da bo predsednik še naprej krivil Kitajsko za pandemijo koronavirusa in trdil, da je samo on sposoben gospodarsko obuditi državo.

Mogoče vam bo všeč