Nekategorizirano

Dobra vikend policijska žetev v Žalcu – zasegli več kot 900 sadik konoplje

Žalski  policisti so konec preteklega tedna opravili več hišnih preiskav na območju  Policijske  postaje Žalec. Z zbiranjem in preverjanjem obvestil so prišli  do  podatkov, da 38-letna moška, doma z žalskega območja, na svojih domovih,  vikendu   ter  v  zapuščeni hiši, ki je njuna skupna last, gojita konopljo.

Pri enemu od njiju so v kletnih prostorih odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje in okoli 190 sadik. Konoplja in opremo za gojenje sta  mu bili  zaseženi.  Zasegli  so  mu  tudi  okoli pol kilograma posušene konoplje, manjšo  količino  konopljine  smole in gotovino, za katero sumijo, da jo je osumljeni  38-letnik  pridobil  s prodajo prepovedane droge. Pri osumljenem 38-letniku  so hišno preiskavo opravili tudi v počitniški hišici na območju Policijske  postaje  Celje, kjer bi naj imel prav tako posebej prirejen prostor za  gojenje konoplje, v katerem trenutno ni bilo sadik. Našli so  in zasegli tudi manjšo količino posušenih delcev konoplje.

Pri  drugem  bi naj  v kletnih prostorih našli in zasegli dva šotora prilagojena za  gojenje  konoplje,  na  podstrešju  pa  še  dodatni  prostor za gojenje konoplje.  Zasegli  so mu tudi  okoli 150 sadik konoplje ter nekaj posušene konoplje.

Hišno  preiskavo  so  žalski policisti opravili tudi v stanovanjski hiši na žalskem  območju,  ki  je  njuna skupna last. V hiši sta imela tri prostore prirejene  za  gojenje  konoplje,  ob  hiši  še  dva večja šotora. V hišnih prostorih  so  našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, v šotorih pa okoli 570 sadik konoplje.

Dobra koordinacija in »usklajeno » delovanje dveh »podjetnih«  pridelovalcev tako »priljubljenih« zabavnih sestavin je trajalo ravno toliko  da so jih dobili.

Skupno  so  38-letnikoma   z  žalskega  območja  zasegli  več kot 900 sadik
konoplje,  okoli  dva  kilograma posušenih delcev konoplje, manjšo količino
konopljine smole ter več opreme za gojenje konoplje. Sedaj imata priložnost za »poglobljeno« analizo z več zornih kotov kako se »izvleči« iz te godlje in ali se bosta v bodoče lotevala podobnih »poslov« ali bosta ubrala kaj legalnega , mogoče peke piškotov ali »dog cookies«.

Kot pravijo na PU Celje, sta oba s kazensko  ovadbo  zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene  proizvodnje  in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu  186/1  KZ-1, privedena k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor.
Grozi jima zaporna kazen od enega do desetih let. Kar lep čas za inovativni študij o tem, kako in kaj v bodoče. Imata možnost naleteti na izkušenejše od sebe. Seveda če jih bodo poslali na «inovativni«  študij ter ali bo dovolj časa za temeljit premislek in specializacijo drugega, bolj legalnega posla  ali pa podobne vrste »posla«.
Vis maior, ali sam bog ve!

V.K.T.

Foto: PU Celje

Mogoče vam bo všeč